Lõika seafilee paksudeks viiludeks ning porru juppideks, mulju peopesaga lapikumaks. Maitsesta liha soola ja pipraga ning pruunista pannil võis. Tõsta lihatükid kõrvale.
Lõika porru juppideks või seibideks, prae porrutükke pannil olevas võis mõned minutid. Lisa rõõsk koor, vasikalihapuljongikontsentraat, ingver, kaneel ja rosinad. Kuumuta läbi.
Tõsta lihalõigud uuesti pannile, kuumuta 4-5 minutit.
Serveeri keedetud kartulitega.
Idee on Rootsi ajakirjast Arlaköket (5/2002, Gryta med julens kryddor). Mugandatud retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Jõuluhõnguline siga porruga ehk porru-rosinaliha
Jõuluhõnguliseks teevad selle seafilee rosinad, kaneel ja ingver. Veidi omapärane, aga väga maitsev viis seafilee valmistamiseks.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.