Jõuluhõnguline siga porruga ehk porru-rosinaliha

Jõuluhõnguliseks teevad selle seafilee rosinad, kaneel ja ingver. Veidi omapärane, aga väga maitsev viis seafilee valmistamiseks.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem sea sisefilee

2 porrut

soola ja musta pipart

praadimiseks võid

2 dl 35% rõõska koort

2 sl vasikapuljongi kontsentraati soovi korral

1 tl ingveripulbrit

1 tl kaneeli

peotäis seemneteta rosinaid

Valmistamine

Lõika seafilee paksudeks viiludeks ning porru juppideks, mulju peopesaga lapikumaks. Maitsesta liha soola ja pipraga ning pruunista pannil võis. Tõsta lihatükid kõrvale. 

Lõika porru juppideks või seibideks, prae porrutükke pannil olevas võis mõned minutid. Lisa rõõsk koor, vasikalihapuljongikontsentraat, ingver, kaneel ja rosinad. Kuumuta läbi.

Tõsta lihalõigud uuesti pannile, kuumuta 4-5 minutit.

Serveeri keedetud kartulitega.

Idee on Rootsi ajakirjast Arlaköket (5/2002, Gryta med julens kryddor). Mugandatud retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 10.12.2009 07:30

Väga hea oli. Mees ütles, et kohe kuradi hea :D

Pille
postitatud 27.12.2015 10:11

Zoozi tehtud pilt ka:

Pille
postitatud 27.12.2015 10:12

Ma olen ise sellise pildi teinud 2012. a. jaanuaris:

blanco
postitatud 01.02.2020 17:31

Iseäranis hõrk kartulipüreega. Porrud soovitan juppideks, mitte viiludeks lõigata. Siis jääb mõnusalt veidi krõmpsuks.