Õunasupp odrakruupidega

Seda magussuppi sõid vanad eestlased mihklipäeval e. 29. septembril.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l sooja vett

1.5 dl odrakruupe

4 dl kuivatatud õunu

1-1.5 dl suhkrut

4 munakollast

1 dl rõõska koort

Valmistamine

Pane kuivatatud õunad ja pestud kruubid paariks tunniks eraldi nõusse sooja vette likku.
Keeda seejärel kruupe oma leovees umbes tund aega. Siis lisa õunad ja keeda, kuni õunad ja kruubid on pehmed.
Hõõru munakollased suhkru ja rõõsa koorega läbi ning vala supisse. Kuumuta keemiseni, aga ära keeda!

Retsept on Silvia Kalviku raamatust "Pühade- ja tavanditoidud"
LISA KOMMENTAAR