Manna-kohupiimavorm

Kodune ja hea vana kooli magustoit - serveeri soojalt või jahtunult, kõrvale sobib külm piim või kissell või hoopis hapukoor. 

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 suurt muna

85 g suhkrut (1 dl)

500 g head kohupiima

1 tl vanillisuhkrut

3 sl mannat

100 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

võid vormi määrimiseks

Valmistamine

Eralda munavalged ja -kollased.

Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa kohupiim, vanillsuhkur, manna ja rosinad*.

Sega ühtlaseks, viimasena lisa kõvaks vahustatud munavalged.

Kalla segu võitatud ahjuvormi ning küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Täidise osas kasuta fantaasiat - meie kasutame mõnikord rosinate asemel hoopis kuivatatud jõhvikaid või väikesteks tükkideks lõigatud aprikoosikonservi.
LISA KOMMENTAAR

Mari
postitatud 29.11.2005 21:55

Tuli nii maitsev vorm, et isegi mu kodakondsed sõid ;) Kohupiima panin küll vähem ja muna rohkem. Muide retseptikirjelduses pole piima kohta midagi, aga no mis seal ikka, eks vast igaüks oskab ütlemata ka selle piima sinna sisse kallata.

Kristel
postitatud 18.02.2018 18:50

Seal ei käigi mingit piima ju see niigi vedel.

maxine
postitatud 27.04.2006 10:23

parim! Tekkis lausa väike nostalgia lapsepõlve maiuse järgi ja see täpselt see õige asi!

Dee
postitatud 18.05.2008 21:46

Tegin Mumuu 0,1% kohupiimaga; tuli ka maitsev :) Sõime rabarberikisselliga. Viis pluss :D

kardemon
postitatud 26.08.2010 23:19

lisasin sukaati. väga õhuline! teinekordki teen!

misst
postitatud 18.11.2012 00:59

Väga mõnus!

Vandiste
postitatud 31.01.2013 18:12

Super-, hüper-, megahea magustoit! Eriti jõhvikakiselliga :D

Kristiina Tambets
postitatud 05.03.2013 12:50

Tahtsin tänada selle oivalise, aga meie peres liiga kauaks ajaks unustusse jäänud retsepti eest!

kook
postitatud 21.10.2013 11:44

Kas seda võiks ka sügavkülmas säilitada? On keegi proovinud?

Merilin S @ FB
postitatud 03.02.2014 10:12

Kerkis hoolega. Jahtudes vajus küll vormi piiridesse, aga jäi ikkagi mõnus kohev.

:)
postitatud 04.04.2014 19:25

Mina lisasin külmutatud punaseid sõstraid, väga maitsev!

Maie Arro
postitatud 08.01.2016 13:12

Just eile tegin seda, panin veel õunu ja kaneeli peale - väga maitsev sai.

Ludmilla Pukk
postitatud 08.01.2016 17:10

Tegin kirsi kisselliga, väga maitsev vorm on.

mammi
postitatud 08.01.2016 18:46

üks variant on teha seda keefiriga, sidrunikoort maitseks ja sula võid ja suhkrut, lisada mannat nii, et jääb paksu hapukoore taoline mass.. lasta seista pool tundi, kiiresti küpsetuspulber hulka segada ja määritud ja mannaga ülepuistatud vormi... küpsetada ahjus 180 -200 kraadi juures kuni on läbi küps... söö nagu jaksad! :-)

Sarmi
postitatud 14.02.2016 20:24

Kui suurt vormi kasutasite?

Kristel
postitatud 18.02.2018 18:44

Tavaline kitsas ahjuvorm.

Naine 40
postitatud 25.11.2016 16:18

Kindlasti on kogus väiksemale hulgale kui kuuele inimesele. Pakuks kolmele- neljale...

Pille
postitatud 25.11.2016 17:14

Naine 40, no dessert kaalub umbes 800 grammi, sellest teoreetiliselt saaks 6 inimest söönuks küll. Teoreetiliselt :P

Urrrrr
postitatud 06.01.2017 09:49

Mingi totter SVEA väikelaenu reklaam istub ees ja ära ei lähe, isegi ristist nuppu pole kus kinni panna !!!

Pille
postitatud 06.01.2017 11:14

Urrrrr, Sul on valida kas totrate reklaamide või tasulise kasutusviisi vahel. Kumba eelistad? Päris õhust ja armastusest ühte portaali ära ei toida ja üleval ei pea :)

Dee
postitatud 04.07.2017 15:10

Tegin seekord Otto ricottaga ja Otto vanillikohupiimaga pooleks. Mannat läks kogemata 2 lusikatäit rohkem, aga polnud hullu - hoopis hullult hea oli. :))

Hr.Nisu
postitatud 06.01.2018 19:41

Keerasin siin kah miskit kokku... Külmkapist leidsin 600g (2 pk) pagarikohupiima.Leidsin ka peotäie tsukaati, peotäie rosinaid ja peotäie kuivatatud jõhvikaid. Sellest roog tehtud saigi. Teie retseptile lisasin 1 muna ja 1spl mannat ning lahutasin poole suhkrust (egas see rannahooaeg kah kaugel pole :) ). Kuivatatud puuviljad keerasin likku sortsukese Curvoiseriga ja ülejäänu sai tehtud nagu targad inimesed õpetanud. Momendil asi küpseb ahjus, eks näis mis välja tuleb ... Veel 10 min jäänud. No nii... Jaa... Välimus on supper !! Lõhnab oivaliselt !! Laseme jahtuda ja siis noa test... Hea , puuvilju sai nõnda palju, et suhkru koguse vähendamine läks asja ette. Tsukaati veits palju, aga hea ja mahlane nii et marja-tärklise suppi pole lisaks vajagi.

Tiina
postitatud 24.01.2018 18:28

Minu suur lemmik, aga mune ma ei vahusta - segan niisama kõik kokku. Ja kõige peale panen võilaaste.

Kerly Dartsasvili
postitatud 27.01.2018 17:47

Tegin seda just nädal tagasi selle retsepti järgi, väga maitsev oli!

Hexy
postitatud 31.03.2018 14:43

Mõnus nostalgiline amps ;)

Merike Perälä
postitatud 18.02.2019 09:57

Maitsev!

Ave
postitatud 06.04.2020 09:26

Tegin ka seda manna-kohupiimavormi tervele perele, 1,5 x koguse - alati jääb seda puudu aga selle-eest on see kindlapeale minek (Y)

Kodukana
postitatud 05.09.2021 17:17

40 min? mul kõrbes 20 minutiga ära 200C juures

Pihlakmari
postitatud 15.11.2021 11:31

Väga mõnus argipäeva magustoit. Ise küpsetan tihtipeale hoopis muhvinivormides ja siis küpsetusaeg veidi lühem.

Maarika Nuut
postitatud 18.01.2022 19:14

Nii hea!

Maie Kliss
postitatud 20.01.2022 12:41

Üks minu lemmikuid!

Kaisa S.
postitatud 23.01.2023 22:09

Lisasin lisaks rosinatele veel punaseid sõstraid. Minu kohupiimakookide nipp: ostan poest allahinnatud kohupiima ja panen sügavkülma, kui koogi isu tuleb, siis kasutan just seda külmikus olevat kohupiima. Kisselli jaoks panin suure poti tulele ja lisasin kõike, mida külmkapis sobilikku leidus: pool purki õuna moosi, pool kaussi maasikatoormoosi, 250ml viinamarjamahla, mustadsõstrad, pohlad, suhkrut, lõpuks segasin tärklise külma veega ja niristasin sisse.

Mari
postitatud 05.03.2024 00:01

Väga maitsev jäi!

Mari
postitatud 05.03.2024 00:04

Väga maitsev kook. Panin punaseid sõstraid ka :)