Juustuga täidetud suvikõrvitsad

Sinihallitusjuust ja konservmais on segus, millega on täidetud suvikõrvitsapoolikud.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 keskmise suurusega suvikõrvitsat

sidrunipipart

1 sl võid

1 hakitud sibul

200 g külmutatud maisi

2 purustatud küüslauguküünt

0.5 tl purustatud musta pipart

150 g murendatud Valio Aura sinihallitusjuustu

1 dl hakitud peterselli

Valmistamine

Kasta suvikõrvitsad umbes 3 minutiks keevasse vette, nõruta. Koori ja lõika pikuti pooleks. Uurista viljaliha lusikaga välja ja lõika kuubikuteks.
Puista suvikõrvitsasse sidrunpipart.

Kuumuta potis või, lisa sibul, mais, küüslauk ja suvikõrvitsakuubikud. Kuumuta klaasjaks, aga ära pruunista! Maitsesta pipraga, lisa sinihallitusjuust ja petersell.

Täida suvikõrvitsapoolikud seguga. Küpseta 200-kraadises (grill)ahjus, kuni täidis on läbikuumenenud.

Serveeri omaette või grillvorsti või -liha juurde.

Mugandus Soome Valio retseptist.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 19.07.2004 12:19

Unustasin lisada, et kuna kasutasin noori väiksemapoolseid suvikõrvitsaid, siis ei kastnud ma neid ei keeva vette ega koorinud. Sellegipoolest said väga maitsvad..

kiilike
postitatud 24.08.2009 23:02

Mina panin suvikõrvitsad ahju 200 kraadi juurde kui olin sisu välja uuristanud, lasin olla kuni tegin täidise ja siis täitsin täidisega. Sinihallitusjuustu oli 200 gr ja see tundus enam-vähem paras kogus olevat. Mõnusad olid, lisandeid ei võtnud aga mõned sööjad võtsid chilli kastet lisaks.