Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Vahustamise lõpupoole lisa vähehaaval suhkur ja klopi hoolega.
Sega jahvatatud mandlid jahuga ning lisa ettevaatlikult vaheldumisi jahtunud sulavõiga munavalge-suhkruvahule.
Vooderda 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning kalla tainas vormi.
Küpseta mandlikooki kõigepealt 200-kraadises ahjus 15 minutit. Siis alanda ahju kuumust ning küpseta 150-kraadises ahjus veesl 15 minutit.
Lase koogil vormis jahtuda.
Enne serveerimist puista koogile tuhksuhkrut.
Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (3/2004, Katri Schröder, Kostea mantelikakku). Pildi tegi LIISI.
Mahlane mandlikook
Hea võimalus ülejäänud munavalgete kasutamiseks.