Hakkliha-porruvorm

Kapsa-hakklihavormi meenutav porruroog sobib hästi keedukartulite või täisterakuklitega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g veisehakkliha

2 sl võid

2 sl õli

500 g viilutatud porrut

250 g väikeseid sibulaid

2 tl tüümiani e. aed-liivateed

5 dl puljongit

3 sl hakitud peterselli

1 küüslauguküüs

1 sl maisitärklist

soola ja musta pipart

Valmistamine

Prae hakkliha või-õlisegus, seejärel tõsta ahjuvormi.

Prae porrud ja kooritud sibulad samas rasvaines. Lisa tüümian ja puljong, lase kergelt läbi keeda. Lisa hakitud petersell ja purustatud küüslauk. Paksenda maisitärklisega, maitsesta. Vala vormis olevale hakklihale.

Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit.

Loe veel:

Retsept on Taani ajakirjast Hjemmet (41/1991, Farsefad med porrer), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 12.01.2011 11:04

Hää oli ja ise teeks teinekordki. Meenutas kapsa-hakklihahautist aga siis kapsas oli asendatud porruga.

Pille
postitatud 11.11.2017 13:49

Kiilike saatis sellise pildi:

Kiilike
postitatud 13.01.2011 08:22

ps. see vorm on parem kohe süües ja riisiga meeldis pereliikmetele rohkem kui kartuliga .. pidavat mõnusam olema.

Pille
postitatud 05.10.2023 20:13

Ilse on sellise pildi saatnud 2017. aastal: