Laimi-sinepi ahjulõhe pidulikumaks puhuks

Väga huvitav ja veidi pikantse maitsega lõhefilee.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg lõhefileed

1 laim

Dijon'i sinepit

riivsaia

Valmistamine

Kontrolli, et lõhefileesse pole luid sisse jäänud - vajadusel eemalda need spetsiaalsete pintsettidega.

Aseta kalafileed ahjuvormi, riivi peale laimi koor ning pigista peale laimimahl. NB! Soola ja pipart lisada ei ole vaja!

Määri kalafileele sinepit, nii et filee oleks üleni õhukese sinepikihiga kaetud. Puista peale riivsaia.

Kata fooliumiga ja küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. Kui soovid, siis eemalda paar minutit enne küpsetamise lõppu foolium, et riivsai saaks natuke pruunistuda.

Loe veel:

See ahjulõhe on inspireeritud Imre Kose ahjulõheretseptist, mis ilmus Eesti Päevalehes 20.12.1999.

LISA KOMMENTAAR

sirliiz
postitatud 17.07.2008 22:30

Mmm, hõrgutav õhtusöök! Kasutasin teralist Dijoni sinepit, lihtsalt meeldib see, minu meelst sobis väga hästi. Laim annab värsket, samas pisut mõrkjat maitset, sinep toob tugevamad noodis sisse :) Algul pisut kahtlesin, kas tõesti ilma soolata, aga töötas!

Mann
postitatud 03.12.2008 20:35

Vanadele väga meeldis, mulle isiklikult suurt muljet ei jätnud. Aga lõhe üldse ei imponeeri eriti.

Dee
postitatud 31.12.2011 16:30

Väga maitsev!

Hexy
postitatud 04.11.2015 16:41

Väga maitsev kala!

Kybarsepp
postitatud 11.06.2020 20:50

Tütar (15) arvas, et maailma parim asi :)