Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Laimi-sinepi ahjulõhe pidulikumaks puhuks kiirtoit

Väga huvitav ja veidi pikantse maitsega lõhefilee.

Pooleteistkilosest lõhefileest piisab umbes 10le sööjale
Kontrolli, et lõhefileesse pole luid sisse jäänud - vajadusel eemalda need spetsiaalsete pintsettidega.

Aseta kalafileed ahjuvormi, riivi peale laimi koor ning pigista peale laimimahl. NB! Soola ja pipart lisada ei ole vaja!

Määri kalafileele sinepit, nii et filee oleks üleni õhukese sinepikihiga kaetud.
Puista peale riivsaia.

Kata fooliumiga ja küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. Kui soovid, siis eemalda paar minutit enne küpsetamise lõppu foolium, et riivsai saaks natuke pruunistuda.

See ahjulõhe on inspireeritud Imre Kose ahjulõheretseptist, mis ilmus Eesti Päevalehes 20.12.1999.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Küpsetamine
  • Kala ja mereannid


Kommentaarid:

(17.07.2008 22:30:11)
Mmm, hõrgutav õhtusöök! Kasutasin teralist Dijoni sinepit, lihtsalt meeldib see, minu meelst sobis väga hästi. Laim annab värsket, samas pisut mõrkjat maitset, sinep toob tugevamad noodis sisse :) Algul pisut kahtlesin, kas tõesti ilma soolata, aga töötas!
sirliiz
(3.12.2008 20:35:05)
Vanadele väga meeldis, mulle isiklikult suurt muljet ei jätnud. Aga lõhe üldse ei imponeeri eriti.
Mann
(31.12.2011 16:30:23)
Väga maitsev!
Dee

Kommenteeri