200 g nisujahu
0.5 tl söögisoodat
2 tl küpsetuspulbrit
75 g suhkrut
näpuotsaga soola
75 g sulatatud margariini
1 dl väherasvast maitsestamata jogurtit
1 dl väherasvast piima
1 keskmise suurusega muna
200 g värskeid mustikaid
Vooderda muffinivormid paberkorvikestega.
Sega kuivained omavahel.
Sega teises kausis sulamargariin, jogurt, piim ja muna. Kalla kuivainete hulka ning sega ettevaatlikult ühtlaseks.
Sega õrnalt juurde mustikad (kui kasutad kuivatatud mustikaid, siis leota neid eelnevalt 10 minutit kuumas vees).
Jaota tainas muffinivormidesse.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja pealt kuldsed. Tõsta küpsenud muffinid restile jahtuma.
Mustikamuffinid säilivad õhukindlalt suletud karbis kuni 3 ööpäeva.
Iga muffin annab 2½ KJ punkti.
Retsept on pärit Becky Johnsoni raamatust "Pure Points 2" (Blueberry muffins). Juuresoleva foto saatis kasutaja Mann.
nummy:D jube häääää. miii laik ittt(Y)(Y). soovitan soojalt/kuumalt/tuliselt kõigile kaalujälgijatele kes tahavad kaalu langetada kuid kes ei taha kookidest loobuda:) muuah..mii dsast laaav thiis risept:))) proovigäää.. kindlastiiiiiiyyyy:);)
Täiesti suurepärane amps. Mõnusalt mahlased.
Kaalujälgijate mustikamuffinid
Muffinitainasse on lisatud väherasvast piima ja jogurtit ning veidike margariini.