Vastlapuder

Vastlapäeval sõid vanad eestlased soolalihaga hautatud kruubiputru. Siin on veidi tänapäevasem variant, tehtud suitsupõsega.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g suitsutatud seapõske või suitsupekki

2 dl odrakruupe

1 l vett

vajadusel soola

Valmistamine

Lõika suitsuliha väikesteks kuubikuteks, pruunista potis kenasti kuldseks ja kergelt krõbedaks. (Kui liha oli väga rasvane, siis võid osa eraldunud rasvast ära valada.)

Lisa loputatud odrakruubid ning kuumuta minut aega. Lisa keev vesi ning hauta aeg-ajalt segades kaanega kaetud potis tasasel tulel või ahjus, kuni kruubid on pehmed (selleks kulub umbes 1,5-2 tundi).

Maitsesta vajadusel soolaga ja serveeri.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 25.02.2009 07:59

Puder oli väga hea ja jube lihtne teha,ei teagi miks varem pole teinud.

hexy
postitatud 03.02.2010 13:11

Ma ei ole eriline kruubi sõber, aga sõin ühe portsjoni putru ära. Isegi laps sõi taldriku ilusti tühjaks. Ainult mees krimpsutas nina, minu suureks üllatuseks.

Andra
postitatud 16.02.2010 14:17

väga hea puder, meie peres maitses see kõigile!

Lorelai
postitatud 16.02.2010 18:07

Väga maitsev tuli suitsupõsega. Mees, kes muidu absoluutselt sellist kraami ei söö, kiitis ka heaks - piisavalt suitsulihane oli :)

Merle J.
postitatud 08.03.2011 12:58

tehtud! ...ja väga maitsev!

Riina R. @ Facebook
postitatud 21.02.2012 11:18

Meie pere teeb ka seda aeg ajalt ja kõigile meeldib, kuid meiel lisame veel kaalikakuubikuid :)

K
postitatud 12.02.2013 16:20

Lapsepõlv tuli meelde. Vanaema valmistas tihti putru, vahel tehti ka sellist poolvillast, kus kruubid ja kartulid koos pudrus...

l
postitatud 27.02.2017 21:37

sellel nimeks mulgipuder ja väga hea,sisse võib segada veel praetud sibulat

Mele
postitatud 25.02.2020 14:33

Mulgi puder sisaldab ka kartulit, see siin pole mulgipuder.

Juta
postitatud 19.02.2013 13:17

Ma ei tea, kas tegin miskit valesti, aga vahekord 2dl kruupi/ 1 l vett - tulemus supp. Kurnasin üleliigse vedeliku (seda oli päris palju) ära ja siis oli ok. Võib-olla asi selles, et tegin ahjus kaane all...

Pille
postitatud 27.02.2017 11:19

Juta, kas Sa leotasid eelnevalt kruupe?

lilli
postitatud 27.02.2017 21:35

kui leotada,keevad kiiremini pehmeks

meelis
postitatud 04.10.2014 17:17

erti hea on peale rüübata õlut

Juss
postitatud 30.04.2015 22:52

Kruupe tuleb ikka hautada minimaalselt 1h.30 min, veel parem aga kui hautada 2-3 tundi. Ja seda väga madalal kuumusel, vahepeal segades ja võid lisades.

Dee
postitatud 22.12.2015 14:05

Praetud peekoniga tuli väga hea puder. Hautasin 50 min, siis tuli hea sõmer.

Kaare
postitatud 18.01.2016 11:18

Maitsev puder. Ka mina panin vett vähem - umbes 750 ml ja tuli kena puder.

Pellenovelle
postitatud 14.02.2016 22:58

Väga meeldiv meeldetuletus ja inpiratsioon nami-namilt. Vett panin tunde järgi; teisel korral tegin suitsuliha puudumisel petukaupa ehk praadisin suitsupeekonit (ja sibularattaid) lihtsalt juurde. Süües on kena lisaboonus - tunne, et olen eestlane.

Katrin Kathrin
postitatud 27.02.2017 18:18

Oi vot see on super hea (Y)

Matilde Tali
postitatud 27.02.2017 20:44

Väga hea pudru...

Kaie
postitatud 06.03.2017 19:59

Hullult hea asi :) </br>Nagu hernesupp ilma herneste ja supita :D </br>Kasutasin suitsukülge ja lisasin ka kaks keskmist sibulat (liha, vesi ja kruubid umbes.. kruupe oli kuivalt nii 400ml). Kruubid hommikul likku ja õhtul liha-sibula peale hauduma. Leotatud kruubiga sai väga kiiresti valmis.</br> Isetehtud Toome salati ja hapukoorega - vaimustusest võib vaid kiljuda.</br>

Kairi Zaletajev
postitatud 17.02.2021 17:32

Suuuur kiitus! Vahva retsept! Ja maitses hää!