Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Vastlapuder

Vastlapäeval sõid vanad eestlased soolalihaga hautatud kruubiputru. Siin on veidi tänapäevasem variant, tehtud suitsupõsega.

neljale kuni kuuele
Lõika suitsuliha väikesteks kuubikuteks, pruunista potis kenasti kuldseks ja kergelt krõbedaks. (Kui liha oli väga rasvane, siis võid osa eraldunud rasvast ära valada.)
Lisa odrakruubid ning kuumuta minut aega.
Lisa keev vesi ning hauta aeg-ajalt segades kaanega kaetud potis tasasel tulel või ahjus, kuni kruubid on pehmed (selleks kulub umbes tund-poolteist).
Maitsesta vajadusel soolaga ja serveeri.

Retsept on tugevasti mugandatud Silvia Kalviku raamatust "Pühade- ja tavanditoidud".
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Hautamine
Vastlad
  • Sealiharoad
  • Riis ja tangud
  • Eesti
1,5 tundi


Kommentaarid:

(25.02.2009 7:59:01)
Puder oli väga hea ja jube lihtne teha,ei teagi miks varem pole teinud.
Zoozi
(3.02.2010 13:11:51)
Ma ei ole eriline kruubi sõber, aga sõin ühe portsjoni putru ära. Isegi laps sõi taldriku ilusti tühjaks. Ainult mees krimpsutas nina, minu suureks üllatuseks.
hexy
(16.02.2010 14:17:53)
väga hea puder, meie peres maitses see kõigile!
Andra
(16.02.2010 18:07:00)
Väga maitsev tuli suitsupõsega. Mees, kes muidu absoluutselt sellist kraami ei söö, kiitis ka heaks - piisavalt suitsulihane oli :)
Lorelai
(8.03.2011 12:58:30)
tehtud! ...ja väga maitsev!
Merle J.
(21.02.2012 11:18:29)
Meie pere teeb ka seda aeg ajalt ja kõigile meeldib, kuid meiel lisame veel kaalikakuubikuid :)
Riina R. @ Facebook
(12.02.2013 16:20:12)
Lapsepõlv tuli meelde. Vanaema valmistas tihti putru, vahel tehti ka sellist "poolvillast", kus kruubid ja kartulid koos pudrus...
K
(19.02.2013 13:17:22)
Ma ei tea, kas tegin miskit valesti, aga vahekord 2dl kruupi/ 1 l vett - tulemus supp. Kurnasin üleliigse vedeliku (seda oli päris palju) ära ja siis oli ok. Võib-olla asi selles, et tegin ahjus kaane all...
Juta
(1.03.2014 17:14:56)
4317
Pille

Kommenteeri