Krõbesaiad ricotta, oliivide ja mündiga

Crostini-suupisted ricotta, mustade oliivide, sidruni ja värske mündiga - väga vahemereline amps!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 pikk sai või ciabatta

külmpressitud oliiviõli

1 kooritud ja poolitatud küüslauguküüs

2-3 dl toasooja head ricotta't

musti oliive õlis

riivitud sidrunikoort

hakitud värsket münti

musta pipart

Valmistamine

Kuumuta grillahi või gaasigrill mõõdukalt tuliseks. 

Lõika ciabatta 8-12 umbes 1 cm paksuseks viiluks. Nirista saiaviiludele õli, siis grilli mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. Hõõru kuumadele saiaviiludele küüslauku soovi korral.

Aseta igale röstitud saiaviilule kuhjaga lusikatäis ricotta't, siis puista peale hakitud oliivid, riivitud sidrunikoor ja veidi mündilehti. Jahvata pipraveskist veidi pipart peale. 

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Alexander Weizen

Hele nisuõlu
Kangus: 5,0%

Alexander Weizen on klassikaline pinnakääritusmeetodil valmistatud saksapärane nisuõlu, milles nisulinnaste sisaldus on vähemalt 50%. Õlle eripära on see, et selle valmistamisel kasutatakse erilistkräusening meetodit, kus juba kääritatud õllele lisatakse osaliselt kääritamata õlut ning toimub topeltkääritus, mis annab õllele puuviljase järelmaitse ning rikkaliku vahu.

Alexander Weizen on mõeldud neile, kes ootavad õllelt pigem värskust kui humalamõrudust. Õlles on tunda puuviljast magushapukat maitset ning ohtralt tsitruste värskust. See on suurepärane janukustutaja, mida võib samuti erinevate roogade kõrvale sobitada.

Mõrusus 14 IBU • Värvus 8 EBC • Virde tihedus 12%P

Tootja: A le Coq