Jaapani toorjuustukook

Õhuline ja siidjas toorjuustukook Jaapani moodi (Japanese Souffle Cheesecake). NB! Kasuta hästi värskeid mune! Algretseptis täpsustati, et munad peaks olema u 60 g. Eestis tuleks kasutada siis suuri M-mune (53-63 g; L-munad on Eestis 63-73 g) :)

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kollane segu:

250 g Philadelphia toorjuustu

6 munakollast

70 g peensuhkrut

60 g võid

1 dl täispiima

1 sl sidrunimahla

1 tl riivitud sidrunikoort

60 g nisupüüli

20 g maisitärklist

2 tl vanilliekstrakti soovi korral

0.25 tl soola

Valge segu:

6 munavalget

0.25 tl viinakivi

70 g peensuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C. (Kuumus ülalt ja alt, ilma õhuringluseta).

Määri 20 cm läbimõõduga ja 7,5 cm kõrge kinnine koogivorm korralikult võiga või spetsiaalse spreiga, vormi põhi kata küpsetuspaberikettaga. (Lahtikäiv vorm vooderda väljast korralikult mitme fooliumikihiga). Võta koogivormist umbes 1/3 võrra suurem ahjuvorm.  Aseta suurema vormi põhja kokkuvolditud väiksem köögirätik - siis pääseb soe vesi ka koogivormi alla. 

Pane toorjuust kaussi, kauss aseta kuumaveevanni kohale. Vispelda käsimikseriga ühtlaseks. Lisa munakollased ja vispelda ühtlaseks. Lisa suhkur ja vispelda. Lisa soe piim ja või, vispelda taina hulka. Lisa vanilliekstrakt, sool, sidrunimahl, sidrunikoor ja vispelda ühtlaseks. Tõsta kauss kuumaveevanni kohalt, sõelu õrnalt juurde jahu.

Klopi munavalged aeglasel kiirusel vahuseks. Lisa viinakivi ja klopi tugevamal kiirusel, kuni vahumullid väiksemaks muutuvad. Lisa jaokaupa suhkur ning mikserda, kuni hakkavad tekkima pehmed vahutipud. Ära üle vahusta!! Nüüd sega munavalgevaht jaokaupa ülejäänud taina hulka.

Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi, löö täidetud koogivorm korra tugevasti vastu lauda, et tainast õhumulle välja saada. Tõsta koogivorm ettevalmistatud suuremasse vormi köögirätiku peale. Vala suuremasse vormi nii palju kuuma vett, et koogivorm oleks umbes 2,5 cm vee sees. Nüüd tõsta kogu kupatus ahju kõige alumisele siinile ja küpseta 200°C ahjus 17 minutit. Siis alanda kuumus 160°C ja küpseta 12 minutit. Siis keera kuumus kinni ja jäta kook veel 30 minutiks suletud ahju. Siis ava ahjuuks veidike (pane nt puulusikas ukse vahele) ja lase koogil 10 minutit ahjus jahtuda.

Mugandatud I Eat, I Shoot, I Post blogist, milleni jõudsin Kaju Köök blogi kaudu :)

LISA KOMMENTAAR