Õunaviski

- ehk õunakoortega maitsestatud burbooni viski :)

Kasuta kindlasti mahedalt kasvatatud koduaia õunu!!! 

Kogus
7,5 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

700 g ilusaid õunu

750 ml pudel burbooni viskit

1 kaneelikoor

2 nelki

Valmistamine

Koori õunad - õunad söö ära või pane koogi sisse, koored hoia alles. Pane õunakoored suure purgi sisse, siis kalla peale burbooni viski. Pista purki veel kaneelikoor ja nelgiterad. 

Kata purk kinni. Lase joogil mõned päevad toatemperatuuril seista, aga eemalda kaneelikoor ja nelk 1-2 päeva pärast. Nädala pärast kurna õunakoored välja. 

Säilita õunakooreburbooni jahedas (nt külmkapis), kus see peaks säilima mõned nädalad kenasti. 

Allikas: Food52.com

 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.10.2014 10:01

Algne idee on Tara Duggan'i raamatust Root to Stalk (Ten Speed, 2013). Tara soovitas seda serveerida jääkuubikutega täidetud viskiklaasist, valada peale veidi ingveriõlu ja maitsestada laimimahlaga.