Hautatud savoia kapsas sibula ja peekoniga

Mõnus lisand prae kõrvale. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 viilu peekonit

1 sibul

750 g savoia kapsast

60 ml valget veini või köögiviljapuljongit

60 ml 35% rõõska koort

1 sl õunaäädikat

1 tl köömneid

soola ja musta pipart

3 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika peekoniribad väikesteks tükkideks. Lõika sibul õhukesteks viiludeks. Lõika kapsas peenikesteks ribadeks. 

Kuumuta peekonitükke haudepotis tugeval kuumusel umbes 3 minutit. Siis kurna liigne rasv, jäta alles umbes 1 sl. Lisa sibul ja prae umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme ja peekon läbi küpsenud. 

Lisa kapsas, vein, rõõsk koor, köömned, sool ja pipar. Kata pott kaanega ning lase roal podiseda umbes 12 minutit. Sega aeg-ajalt. 

Sega juurde petersell. Kata pott uuesti kaanega ning hauta, kuni kapsas on pehme (2-3 minutit.)

Allikas: Canadian Living

LISA KOMMENTAAR