6 paprikat
300 g kodust hakkliha
300 g värskeid seeni või soolaseeni
1 dl riisi
3 muna
1 sibul
soola jm maitseaineid
Valmista esmalt täidis. Tükelda seened ja sibul, pruunista pannil koos hakklihaga.
Keeda riis poolpehmeks, lisa hakklihasegule. Maitsesta, lisa munad ja sega hoolega.
Pese paprikad, lõika jämedamalt poolelt 'kaas' pealt ära, eemalda seemned. Täida paprikad riisiseguga ja pane 'kaas' tagasi peale.
Aseta paprikad püsti potti ja vala üle veega nii, et paprikad oleksid napilt kaetud. Keeda tasasel tulel 40 minutit.
Tekkinud leemest valmista soovi korral kaste, kuhu lisa 1 sl jahu, 1 sl maitseainesegu (nt Vegetat) ja veidi hapukoort.
Serveeri kartulite ja salatiga.
Pereköögi retsept (August 1999, Politseiniku-eri), pildi tegi HEXY.
Täidetud paprikad seente ja hakklihaga
Ahjus küpsetatud paprikad seene-hakkliha-riisitäidisega. Parim jääb kodune hakkliha ehk sea- ja veisehakklihasegu.