Täidetud paprikad seente ja hakklihaga

Ahjus küpsetatud paprikad seene-hakkliha-riisitäidisega. Parim jääb kodune hakkliha ehk sea- ja veisehakklihasegu. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 paprikat

300 g kodust hakkliha

300 g värskeid seeni või soolaseeni

1 dl riisi

3 muna

1 sibul

soola jm maitseaineid

Valmistamine

Valmista esmalt täidis. Tükelda seened ja sibul, pruunista pannil koos hakklihaga.

Keeda riis poolpehmeks, lisa hakklihasegule. Maitsesta, lisa munad ja sega hoolega.

Pese paprikad, lõika jämedamalt poolelt 'kaas' pealt ära, eemalda seemned. Täida paprikad riisiseguga ja pane 'kaas' tagasi peale.

Aseta paprikad püsti potti ja vala üle veega nii, et paprikad oleksid napilt kaetud. Keeda tasasel tulel 40 minutit.

Tekkinud leemest valmista soovi korral kaste, kuhu lisa 1 sl jahu, 1 sl maitseainesegu (nt Vegetat) ja veidi hapukoort.

Serveeri kartulite ja salatiga.

Pereköögi retsept (August 1999, Politseiniku-eri), pildi tegi HEXY.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 18.02.2011 09:30

Päris hea toit