Turkish Delights

Kogus
36 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

450 g peenikest suhkrut

100 g tuhksuhkrut

sidrunit - 1 sl mahla

150 g maisitärklist

1 tl viinakivi e. kremortartari

1 sl roosivett

1 sl granaatõunasiirupit

2 tl maisitärklist

5 sl tuhksuhkrut

Valmistamine

Riputa 20x25 cm koogivorm maisitärklisega üle.
Kalla pool veest paksupõhjalisse potti ning lisa suhkrud ja sidrunimahl. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud, siis kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust ja keeda nõrgal kuumusel, kuni siirupisse torgatud suhkrutermomeeter näitab 115°C. Tõsta pott tulelt.
Sega teises potis maisitärklis, viinakivi ja ülejäänud vesi ühtlaseks. Kuumuta keskmisel tulel, kuni segu pakseneb.
Kalla kuum suhkrusiirup vähehaaval maisitärklisesegu hulka, sega pidevalt.
Tõsta pott uuesti tulele ning kuumuta umbes tund aega, kuni segu on hele ja näpistades vetruv tundub. Sega juurde roosivesi ja granaatõunasiirup.
Kalla segu maisitärklisega ülepuistatud vormi ning lase üle öö taheneda.
Lõika ruutudeks.
Sega maisitärklis tuhksuhkruga, raputa maiustusi segus.
Säilita õhukindlas karbis, kihtide vahele pane vahapaberit.

Retsept on Briti telekanalist UKTV Food (Liz Franklin, Turkish Delight)
LISA KOMMENTAAR