Suus sulavad võiküpsised

Maitsvad võiküpsised sobivad niisama söömiseks, et neid võib kasutada ka väikeste suupistete valmistamiseks. Kata kitsejuustukreemi ja vaarikatega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

325 g nisujahu (u 5,5 dl)

125 g peeneteralist suhkrut

250 g võid

2 munakollast

2 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut

Valmistamine

Pane jahu ja suhkur köögikombaini ning sega korra läbi. Lisa võitükikesed ning töötle puruseks. Nüüd lisa munakollased ja vanilliekstrakt ning töötle ühtlaseks tainaks. 

Võta tainas köögikombainist välja, suru käte abil palliks kokku.

Variant A: Vajuta tainapall lapikuks. Pane kaussi või keera toidukilesse ja pane umbes tunniks ajaks jahedasse. Siis rulli tainas ettevaatlikult kergelt jahusel laual lahti, umbes 5 mm paksuseks. Lõika küpsisevormidega sobivateks kujutisteks. 

Variant B: Vormi tainapall pikaks "vorstiks", läbimõõduga umbes 5 cm. Keera toidukilesse ja pane jahedasse (või kuni 2 kuuks sügavkülma). Lõika terava noaga 5 mm viiludeks.

Küpsetamiseks tõsta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni küpsised on servadest helekuldsed, mitte rohkem!  Lase jahtuda, siis puista peale ohtralt tuhksuhkrut või serveeri kitsejuustukreemi (retsept siin, valmista sama kogus) ja vaarikatega. 

LISA KOMMENTAAR