Ingverijook

Karastav ingverilimonaad (spritzer).

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

100 g suhkrut

1 dl vett

pöidlasuurune jupp ingverijuurt

serveerimiseks jääkuubikuid

gaseeritud mineraalvett

soovi korral värsket laimimahla

Valmistamine

Valmista esmalt suhkrusiirup. Pane suhkur ja 1 dl vett potti. Kuumuta keemiseni, sega ja keeda veel paar minutit. 

Koori ingverijuur ja lõika juppideks. Pane suhkrusiirupi sisse. Kuumuta uuesti keemiseni, siis tõsta tulelt ja lase üleöö maitsestuda. Kurna.

Joogi valmistamiseks pane 2-3 sl ingverisiirupit kõrge klaasi sisse, lisa mõned jääkuubikud ning täida klaas gaseeritud mineraalveega. Kui soovid, võid maitseks veidi laimimahla lisada. 

Allikas: Adrian & Michael Daniel "The Gate Vegetarian Cookbook: Where Asia meets the Mediterranean.

LISA KOMMENTAAR