Juustu-suvikõrvitsapirukas

Lehttainapirukas, mida katab parmesani-toorjuustukiht ning küüslauguga maitsestatud suvikõrvitsaviilud. Olnud aastaid meie suvistel aiapidudel lemmikuks!

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi- lehttainast

500 g suvikõrvitsat (ehk üks pikk ja sale rullkõrvits)

2-3 küüslauguküünt

oliiviõli

soola ja musta pipart

150 g maitsestamata toorjuustu

100 g riivitud parmesani või Västerbottensost®-juustu

Valmistamine

Lõika suvikõrvits köögimandoliini või terava noa abil õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, lisa hakitud küüslauk ning sorts oliiviõli, maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ning lase kümmekond minutit maitsestuda.

Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ja tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1.5 cm kaugusele servast kerge sisselõige.

Sega toorjuust umbes poole riivitud kõva juustuga ning määri juustusegu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole.

Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud tainaosale nii, et suvikõrvitsaviilud oleksid kenasti kohakuti.

Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Siis puista peale veel riivitud juustu ning küpseta veel 15 minutit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Olive (Mai 2009).

 

LISA KOMMENTAAR

Andra R @ FB
postitatud 10.08.2012 18:29

Võtsin mõni hetk tagasi ahjust välja, nüüd ka maitstud ja väga matsev tuli. Panin küll veidike rohkem küüslauku ja parmesani juustu:)


postitatud 13.08.2017 20:26

Õige valik.

Ilsu
postitatud 11.08.2012 12:13

Suurepärane, panin toorjuustu terve karbi (200 g) aga järgmisel korral proovin ka vähema kogusega ära (nagu retseptis antud). Punelehti lisasin ka maitsestumise ajaks suvikõrvitsale. Ma arvan, et sellest tuleb selle sügise hitt:) Aitäh jagamast, Nami-Nami !

Pille
postitatud 11.08.2012 23:35

Ei saa hetkel koguseid vahetada, nii et kommenteerin siin: tegin uuesti ja muutsin veidi koguseid. 3 küüslauguküünt, 150 g toorjuustu, 50+50 g parmesani. Parim soojalt, aga väga maitsev ka jahtunult!


postitatud 13.08.2017 20:27

Ok

Liisa
postitatud 20.06.2020 20:59

Pille, mis mõõtudega see pirukas umbes tuleb teha? :)

Lemmi T @ FB
postitatud 12.08.2012 14:22

Palun tehke kõik seda pirukat, kellele meeldib suvikõrvits! Uskumatult hea! Võtab sõnatuks! - kommenteeris mu tütar just praegu. Mina tõmbasin juustunoaga õhukesed viilud ja panin pihuga piruka peale, laduda ei viitsinud!

Merike V @ FB
postitatud 12.08.2012 17:41

Järgi tehtud, ära proovitud - jammi :)


postitatud 13.08.2017 20:27

Jammi??? Mida krdit see veel tähendama peaks?

Kaili
postitatud 12.08.2012 19:29

See on tõesti väga maitsev pirukas! Soovitan!


postitatud 13.08.2017 20:28

On jaa väga hää piruki


postitatud 03.09.2017 16:34

pirraki

Anneli
postitatud 12.08.2012 21:44

Super maitsev:) Mugandasin veidi oma suure panni jaoks seda retsepti. Sai kasutatud 2x 500gr. pärmi lehtainast, 400gr. köögi toorjuustu, 150 gr. parmesani. Hiljem kui panin 1/3 parmesani peale, siis raputasin ka veidi tšilli pulbrit. Suvikõrvitsa viilutasin ime peeneks juurviljakoorijaga.

Dee
postitatud 13.08.2012 10:11

Suurepärane pirukas. Olude sunnil kasutasin Pecorino juustu, aga tuli samuti väga maitsev. Meile maitses kõige paremini jahtunult.

Silja
postitatud 13.08.2012 13:52

Uskumatult hea ja hõrk. Hetkel ei tule pähe ühtegi teist nii head soolast köögiviljapirukat... Toorjuustu ja parmesaniga võib kindlasti ka liialdada :D

Kairi
postitatud 13.08.2012 14:46

Väga hea ja kiire amps, ka jahtunult väga maitsev. Mina panin suvikörvitsa alla veidike ka värske tüümianiga praetud seeni. Mulle tundub, et selle retsepti jaoks on parim kasutada väikeseid suvikõrvitsaid, kuna nad ei ole veel liiga pehmed ja imeõhukesed viilud jäävad valmis pirukal siis mõnusalt krõmpsuks.

küpsetaja
postitatud 13.08.2012 17:41

Tegin olude sunnil lausa eesti juustuga. Samuti väga hää. Super retsept :)


postitatud 13.08.2017 20:28

Mis Eesti juustul ss viga on, et pead "lausa" ütlema?

Tiina S @ FB
postitatud 14.08.2012 21:18

olen juba 2 korda teinud, väga hea nii soojalt kui külmalt :o))


postitatud 13.08.2017 20:29

:o)) ??

AnneReino
postitatud 14.08.2012 22:12

Pille, see suvikõrvitsapiruka retsept on SUPER!!!!!!!!! Üle aja üks parimaid pirukaid, mis minu ahjust väljutatud on. Aitäh!

Liisi
postitatud 18.08.2012 21:16

Väga maitsev. Parmesani asemel kasutasin Forte juustu.

Kristel V @ FB
postitatud 22.08.2012 10:22

ka mina tegin eelmisel nädalavahetusel oma külalistele seda pirukat lausa kahel korral ja on tulnud kiidusõnu inimestelt,kellelt seda iial oodata poleks osanud.Kindlasti jääb üheks meie lemmikuks ja hakkame edaspidi tihti tegema :) Äitäh hea idee ja retsepti eest!

Akaatsia
postitatud 23.08.2012 16:49

Tegin ka täna kaks plaaditäit, sest esimene kadus välgukiirusel. See jääb suvikõrvitsa hooajaks kindlasti sagedaseks külaliseks toidulauale.

Akaatsia
postitatud 24.07.2016 18:10

Aastaid hiljem ikka suur lemmik :)

Marit
postitatud 26.08.2012 16:53

Ka järgi proovitud ja väga rahule jäädud:) Maitsev pirukas, teen teinekordki!

K
postitatud 28.08.2012 10:08

Tegin seda pirukat,valmis saades maitsesin-imehea.Tuli kööki elukaaslane,vaatas kahtlustavalt pirukat ja küsis:Kas SEE ongi meil täna õhtusöögiks?! Vastasin:JAH!ja tõstsin talle tükikese ette.Lõpptulemus oli see,etet ta sõi üksi ära 2/3 plaaditäiest :D Olen seda retsepti juba väga paljudele soovitanud aj kõik kiidavad:)

K
postitatud 28.08.2012 10:10

Ahjaa,mina ostsingi juba poest valmis küüslaugumaitselise toorjuustu.

Tiina
postitatud 29.08.2012 19:03

Kiideti heaks! Panin ühe suure küüslauguküüne, aga kogu pirukas on väga tugeva küüslaugulõhna ja -maitsega. Kasutasin pärmitainast ja murulauguga toorjuustu 150 g.

Anni
postitatud 31.08.2012 20:40

Proovisime meiegi. Mugandasime vastavalt külmkapi sisule ja köögi võimalustele. St suvikõrvitsa lõikasin tavalise noaga õhukesteks viiludeks. Juustu osas kasutasin 200g toorjuustu ja mozarella kirsse (viilutatult), millele lisasin ohtralt tilli ja murulauku. Küüslauku panin ka 4 (üli)suure küüne jagu. Pärast mõtlesin, et pooled küüslaugud oleks võinud hoopis juustu ssisse segada. Plaaditäi skadus loetud minutitega. Homme tuleb vist uus ring....o)

Kristel
postitatud 08.09.2012 21:38

Aitäh! Pirukas tuli tõesti maitsev!

Liilia
postitatud 10.09.2012 15:34

See on SUPPPER! isegi laps, kes muidu suvikõrvitsat ei soosi, sõi ja palus homme veel teha

Fiona
postitatud 25.09.2012 10:06

Supper maitsev pirukas. Isegi minu mees, kes üldjuhul suvikõrvitsat ei armastanud, sõi seda väga hea meelega :p

appi
postitatud 26.09.2012 04:58

suvikõrvitsaid enam pole,oskab keegi öelda ,kas tavalise kõvitsaga ajab asja ära?

piret
postitatud 27.09.2012 19:26

Nämm Nämm

Annika
postitatud 30.09.2012 21:48

panin ka paar pispeeti... super hea tuli! ausalt :) nüüd mõtlen, et maitset annaks veelgi juurde sinihallitusjuust... mmm

Lux
postitatud 16.10.2012 09:00

Olen vaimustuses suvekõrvitsa lehttaigna koogist - teinud neid kodus ja laevas oma 6 tükki vist juba - ja ikka pole veel tüdinenud - tänud!

Marii
postitatud 29.10.2012 23:02

Tegin eile, täielik hitt kodus.

Kardemon
postitatud 06.11.2012 13:41

Kindel lemmik pirukate seas. Tegin 2 väikest... Ja viimased korrad suvikõrvitsat enne küüslauguõlis ei hoidnud+ Panin küüslauguga toorjuustu ning juustukihi ainult suvikõrvitsa peale. Ja ka nii on ÜLIMAITSEV!

Eva
postitatud 16.03.2013 22:43

Minule maitseb ilma küüslaugu ja parmesanita isegi rohkem. Väga hea nii soojalt kui külmalt. Meie 1,5 aastane poisipõnn pistis seda pirukat ka isukalt :)

Karima
postitatud 02.05.2013 11:46

avastasin,et polegi seda nunnut komenteerinud..supper olen paarkorda ka yhe teise juustuga teinud ja ikka mõnus ja tihti küsitakse meieperes seda

Maali
postitatud 10.07.2013 21:48

Tegin ka nimetatud kooki, kuigi Haapsalus pole kuskil poes parmesani juustu, tuli leppida Eesti juustuga ja kook tuli supper hea.Juba otsas

Triin28
postitatud 22.07.2013 16:40

Tegin eile seda pirukat ja ei pidanud pettuma- maitses nii mulle kui abikaasale.

Hexy
postitatud 11.08.2013 11:53

Mul polnud toorjuustu, sellest hoolimata oli väga hea.

Koopatibi
postitatud 13.08.2013 16:17

See on pirukas, mille kohta minu kallis mees ütles: Kahju, et meil külalised käisid! Tegin nüüd uue, ainult oma perele :)

küüslauk
postitatud 29.12.2013 23:24

Mul tuli küüslaugu-pirukas, kuna need 2 küünt olid päris suured. Rikkusin piruka ära, mingit juustumaitset tunda pole, ainult kange küüslauk. Nii et olge ettevaatlikud.

Kirsti
postitatud 31.07.2014 10:42

Kiidan! Tegin küüslaugu toorjuustuga, oli just väga paras. Enne panin 1 küüne suvikõrvitsa viiludele. Maitsev.

Piret P @ FB
postitatud 19.08.2014 09:33

See pirukas saab alati enne otsa, kui isu täis saab :)

Karolin N @ FB
postitatud 19.08.2014 09:33

Oi see on küll üks fantastiliselt hea pirukas! Veider, kuidas nii mahedast ja pea maitsetust köögiviljast saab sellise super asja välja võluda! Selle söömist on raske lõpetada.. kahjuks.. :)

Ene Auendorf @ FB
postitatud 19.08.2014 15:59

olen kahel korral küpsetanud, hea retsept !

Karima @ FB
postitatud 19.08.2014 15:59

See on super pirukas. Saab ka veel kukeseened suvikõrvitsa asemele panna mmmmm

Kadi Ru @ FB
postitatud 20.08.2014 19:15

Heh, just tegin esimest korda. Minu mees ja vanem 4,5a preili, kes üldse suvikõrvitsat ei armasta, pugisid umbes pool pirukat ära enne kui jõudsin selle pannilt vaagnale tõsta:) kuumalt väga hea- kui jahtuda jõuab ja on veel midagi proovida, siis näeb, kuidas nii maitseb...

Triin Jaago @ FB
postitatud 20.08.2014 19:15

Tuleb ka algajatel välja!

lisely
postitatud 23.08.2014 20:52

Tõeliselt väga maitsev, tegin esmakordselt ja teen kindlasti veel ja veel, igas suves peab olema üks maitsev suvikõrvitsapirukas :)

Merca
postitatud 08.10.2014 16:29

Olen sellel aastal seda teinud juba mitu korda. Erti hea on mingi maistestatud toorjuustuga, jääb hästi vürtiskas. Superhea nii õhema kui paksema põhjaga!

Pille
postitatud 03.12.2014 22:57

Tegin täna... Külalisi polnud palju ja sestap jäi pärast nende lahkumist mitu tükki järele. Minu jaoks algas nö osa 2: jahtunud piruka degustatsioon. Ja ilmselt homme hommikuks kohvi kõrvale enam ei jätku... Muide, oleneb küüslaugu teravusest - peipsikatest piisab ühest, hiinakate puhul võib lausa neli küünt tükeldada. Ja soovitus õhukesed viilud juurviljakoorijaga teha osutus väga efektiivseks.

Kiira K @ FB
postitatud 22.07.2015 16:11

Ma olen ka seda palju teinud. See on tõeliselt hea. Lihtne ka :)

Kai
postitatud 03.08.2015 12:35

Et meesperele meeldida lisasin ka peekonit :) Ja juustuga ei koonerdanud. Väga maitsev pirukas ja kindlasti läheb kordamisele!

Ilse
postitatud 05.08.2015 21:41

Tihti meie laual:)

Kaja P @ FB
postitatud 10.08.2015 21:28

Järgi proovitud.oli tõesti väga maitsev

Kairi K @ FB
postitatud 10.08.2015 22:05

Just täna tegin külalistele:) Nii hea.

Krentu
postitatud 11.08.2015 08:15

Tegin ka seda pühapäeval (ema saatis retsepti) ja ikka jube hea on!

S
postitatud 14.08.2015 12:18

Ei meeldinud üldse see pirukas. Jäi rasvane ja vesine. Rohkem kindlasti ei teeks.

Endla L. @ FB
postitatud 15.08.2015 16:32

Just täna hommikul küpsetasin, tuli välja suurepärane.

Liisu
postitatud 15.08.2015 22:37

Suurepärane amps, tegin kodukohviku jaoks ja sai kiidusõnu väga paljudelt külastajatelt. Küüslauku, õli ja suvikõrvitsat panin ohtralt ja üsna korrapäratult ja juustuks kasutasin Leedu Dziugast. Taignaks ostsin Eesti Pagari 100% võiga tehtud pärmi-lehttaignat, see oli ka hea valik. Ühesõnaga, väga hea.

JohannaKarenina
postitatud 04.09.2015 11:32

Proovisime ka ja panime toorjuustu asemel tavalist juustu. Mehele väga meeldis, ime, et hommikuks midagi alles jäi!

Ketu
postitatud 22.09.2015 11:49

Maailma parim retsept :) Kasutasin parmesani puudumisel tavalist riivitud juustu, kuid ülimaitsev sellegipoolest.

Piret
postitatud 22.05.2016 23:08

Hõrgutis.... !

Merli
postitatud 08.07.2016 11:59

Väga-väga hea. Lihtne teha ja maitseb oivaliselt.

Reet Fagerström
postitatud 24.07.2016 18:12

Meie pere lemmik. Käib lausa kisma, kes viimase pala endale saab :)

Maida Insler
postitatud 24.07.2016 23:55

Tegin seda Itaalias perepeoks — külalised olid vaimustuses!!! Bella e buona:)

Aili Veider
postitatud 25.07.2016 10:12

Minu lemmik! Sel korral lisasin ka kukeseeni ja sain kukeseene-suvikõrvitsa piruka- seegi oli ülimaitsev.

Regina
postitatud 01.08.2016 15:41

Imehea.... Panin värviks kirsstomateid ka :)ja toorjuust oli mitte maitsestamata, vaid karulauguga. Nii hea!!!!

Tiia Krustok
postitatud 07.08.2016 10:35

Just võtsin ahjust välja. Imehea!

Aira Veelmaa
postitatud 07.08.2016 19:33

Tegin ja teen kindlasti veel, nii hea oli! Soovitan soojalt ja külmalt :)

Margit Miller
postitatud 08.08.2016 09:44

Imehea ja lihtne! Mina tegin Västerbottensost juustuga :)

MarisLeponiemi
postitatud 14.08.2016 21:52

Nendest parmesaani-tsukiini laastudest võib ennast lolliks süüa!

Maiu Kangur
postitatud 15.08.2016 21:16

Juustu-suvikõrvitsa pirukas on ülihea!

axik
postitatud 27.08.2016 18:27

On tõesti maitsev! Isegi minu 4-aastased sõid ja küsisid juurde (igaks juhuks nimetasin seda küll "pizzaks").

Kristel
postitatud 06.09.2016 16:15

Imehea, Panin küüslauku topelt, suvikõrvitsat kõvasti rohkem ja toorjuustu segusse segasin ka ühe muna.

Katrin
postitatud 06.10.2016 15:55

Üks parimaid suvikõrvitsa pirukaid, sõi isegi meespere, kes muidu suvikõrvitsast vaimustunud ei ole. Soovitan! </br> Hea nipp on kasutada suvikõrvitsa viilude tegemiseks koorimisnuga, tulevad mõnusad õhukesed viilud.

Kristel
postitatud 01.12.2016 14:15

Kas toorjuustu võiks asendada kodujuustuga?

Pille
postitatud 01.12.2016 15:40

Kristel, eks Sa proovida võid, aga kodujuust ei jää nii mõnusalt ühtlase struktuuriga. Kui proovid, siis anna pärast teada, kuidas õnnestus!

Maiu Kangur
postitatud 17.07.2017 08:17

See on väga hea.

Epp Enno
postitatud 18.07.2017 15:37

Olen seda aastaid teinud!

Merle Merle Sirk
postitatud 19.07.2017 12:00

Olen teinud, olen söönud - super!

Kristiina
postitatud 28.07.2017 12:54

Imelihtne ja imemaitsev!

Agne Aija
postitatud 30.07.2017 19:39

Lemmiklemmiklemmik :)

Siiri Kaldma
postitatud 31.07.2017 10:23

Iga suve TO DO pirukas.

Ene Lillepuu
postitatud 01.08.2017 21:09

Tegin. Ja saigi imemaitsev!!!

Kristel Järva
postitatud 22.08.2017 12:03

Olen seda teinud ka väikeste muudatustega, aga originaalretsepti järgides maitseb kõige paremini :)

Carol
postitatud 03.12.2017 17:47

Super pirukas! Väga maitsev!

Piret
postitatud 26.08.2018 18:31

Suvikõrvitsast tehtud uus lemmik. Nii lihtne ja minu jaoks oli maitsete kooslus täiesti uus. Juustu riputasin peale hoopis midagi muud aga ka tugevamaitselist( oli eesti kohaliku väiketootja oma). Olen ülirahul ja täiesti kindel, et see retsept tuleb kindlalt kordamisele.

Anneli Ernits
postitatud 10.08.2019 20:20

Väga maitsev sai. Juustu sai rohkem. Selle piruka kohta isegi kehtib ütlus, et vähem on parem

Katrina
postitatud 15.08.2019 12:10

Super hea pirukas! Soovitan soojalt. Isegi lastele maitseb

XXL
postitatud 21.08.2019 21:55

Megahea. Riivisin pisut porgandit veel juurde ja rohkem toorjuustu.

Ellie
postitatud 04.08.2021 15:21

Ma ei ole kõige suurem suvikõrvitsa fänn, aga vot see pirukas oli nii hea! Poole plaadi jagu seda põske pista pole üldse probleem. Tahaks kohe uuesti teha :)

Natalja T.
postitatud 10.08.2023 18:12

Väga maitsev, isegi lapsed söövad hea meelega!