Marineeritud seafilee

Sea sisefilee on esmalt küpsetatud ja alles siis marinaadi maitsestuma pandud. Ideaalne roog suvepidudele - ei pea kuumal päeval ahju sisse lülitama :)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g sea sisefileed

praadimiseks võid

soola ja musta pipart

Marinaad:

1 dl valget portveini

2 dl vett

1-1.5 tl soola

2 loorberilehte

2 sl peenelt hakitud värsket rosmariini

Valmistamine

Kuumuta või mõõdukalt kuumal praepannil. Lisa seafilee ning pruunista ümberringi. Alanda kuumust, kata pann kaanega ning prae tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni liha on kenasti läbi küpsenud. Maitsesta julgelt soola-pipraga ning lase veidi jahtuda.

Pane kõik marinaadiained väikesesse potti. Kuumuta keemiseni ning lase paar minutit kokku keeda. 

Aseta praetud seafilee parajalt suure kaanega kausi sisse, kalla peale marinaad. Kata kauss kinni ning pane liha vähemalt 4 tunniks, soovitavalt järgmise päevani, külmkappi maitsestuma.

Serveerimiseks lõika liha õhukesteks viiludeks.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 27.06.2012 20:35

Peaasi, et üle ei küpseta, 20 minutit võib juba liiast olla, nagu minul juhtus :(