Valge kala filee küpsetatakse ahjus kreemja tomati-seenekatte all. Kõrvale sobivad keedetud kartulid ja brokoli e. spargelkapsas.
600 g valget kalafileed - nt
turska või saidat
1 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
3 tomatit
125 g värskeid šampinjone
peotäis värsket basiilikut
80 g parmesani
1 kg kartulit
300 g spargelkapsast
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Pane kartulid keema.
Loputa kalafileed, patsuta köögipaberiga kuivaaks. Aseta kalafileed ahjuvormi. Kalla peale rõõsk koor, maitsesta soola (u 0,6 tl) ja pipraga.
Lõika tomatid ja šampinjonid viiludeks, laota kalafileele. Puista peale peotäis hakitud basiilikulehti ning riivitud parmesan.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. Siis tõsta ahju kuumust 225 kraadini ning küpseta veel 10 minutit.
Keeda samal ajal spargelkapsaõisikuid umbes 5 minutit (seda võid teha kas eraldi potis või nt koos kartulitega).
Inspiratsioon: rootlaste popp toidukotiteenus Lina's Matkasse. Fotot näete siin.
Parmesanikattega kalafilee tomatite ja šampinjonidega
Valge kala filee küpsetatakse ahjus kreemja tomati-seenekatte all. Kõrvale sobivad keedetud kartulid ja brokoli e. spargelkapsas.