Parmesanikattega kalafilee tomatite ja šampinjonidega

Valge kala filee küpsetatakse ahjus kreemja tomati-seenekatte all. Kõrvale sobivad keedetud kartulid ja brokoli e. spargelkapsas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g valget kalafileed - nt

turska või saidat

1 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

3 tomatit

125 g värskeid šampinjone

peotäis värsket basiilikut

80 g parmesani

Serveerimiseks:

1 kg kartulit

300 g spargelkapsast

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 kraadini.

Pane kartulid keema.

Loputa kalafileed, patsuta köögipaberiga kuivaaks. Aseta kalafileed ahjuvormi. Kalla peale rõõsk koor, maitsesta soola (u 0,6 tl) ja pipraga.

Lõika tomatid ja šampinjonid viiludeks, laota kalafileele. Puista peale peotäis hakitud basiilikulehti ning riivitud parmesan.

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit. Siis tõsta ahju kuumust 225 kraadini ning küpseta veel 10 minutit.

Keeda samal ajal spargelkapsaõisikuid umbes 5 minutit (seda võid teha kas eraldi potis või nt koos kartulitega).

Loe veel:

Inspiratsioon: rootlaste popp toidukotiteenus Lina's Matkasse. Fotot näete siin.

LISA KOMMENTAAR