Läätsesalat apelsini ja punase kapsaga

Mõnus ja maitsev läätsesalat, sobib oma värviküllasuse pärast ka selvelauale.

Kogus
suur kausitäis
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl beluuga või Puy läätsesid

7.5 dl kuuma köögiviljapuljongit (võib olla kuubikust)

pool väiksemat punast kapsast

2 suurt ja mahlast apelsini

Salatikaste:

3 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl (valget) palsamiäädikat

väike kimp peterselli (u 1 dl hakitult)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane läätsed puljongisse keema. Keeda umbes 15 minutit, siis lase läätsedel keeduvees jahtuda.

Samal ajal lõika punane kapsas õhukesteks ribadeks. Koori apelsinid ja lõika tükkideks (ehk "fileeri").

Sega kastmeained omavahel.

Sega kausis (vajadusel nõrutatud) läätsed, kapsaribad ja apelsinisegmendid. Nirista peale salatikaste, sega kergelt läbi ja serveeri.

* Kogu fileerimisel eralduv apelsinimahl kokku ja lisa see ka salatile.

Idee Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin, 9/2011

LISA KOMMENTAAR

Maria
postitatud 03.12.2020 07:53

Kõlab hirmus tervislikult :)

Narkolepsia
postitatud 24.12.2020 21:58

See salat oli meil täna pühadelaual ning maitses meile väga! Kuna mul oli kodus 3 apelsini, kasutasin neist viimase mahla ära salatikastme valmistamisel.