1.5 dl vett
50 g võid
0.25 tl soola
1.5 dl nisujahu
2 muna
Tuunikalatäidis:1 tuunikalakonserv (185 g)
100 g toorjuustu
50 g toasooja võid
1 sidruni riivitud koor ja 1 sl mahla
4 sl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:sidrunit ja tilli
Valmista keedutainas: mõõda potti vesi, või ja sool ning kuumuta keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa jahu ja sega korralikult läbi. Pane pott uuesti tulele. Kuumuta segades, kuni tainas lööb poti küljest lahti.
Lase veidi jahtuda, siis klopi ükshaaval juurde munad. Tõsta koogipritsi või kilekoti (tee nurka auk) abil väikesed keedutainapallikesed küpsetusplaadile.
Küpseta 220kraadises ahjus 10-15 minutit. Siis alanda kuumust 200 kraadini ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni keedutainapallid on kenasti kerkinud ja läbi küpsenud. Lase tuuletaskutel avatud uksega ahjus jahtuda.
(Võib teha valmis eelmisel päeval).
Tuunikalatäidise valmistamiseks nõruta kalakonserv ning sega toasooja toorjuustu ja pehme võiga ühtlaseks. Lisa sidrunikoor ja -mahl. Lisa vahustatud rõõsk koor ning maitsesta soola-pipraga.
Lõika tuuletaskutel kaas pealt ära, täida koogipritsi abil tuunikalakreemiga, aseta kaas tagasi peale.
Kaunista tilli ja sidruniviiludega.
Retsept Pereköögi kokaraamatust (2007). Pildi tegi ZOOZI.
Tegin tuunikalasuupisteid. Õnnestusid väga hästi ja maitses ka hea :)
Tegin täna tuunikalasuupisted, kõigile maitsesid.
Tegin kooskokkamise raames. Väga-väga maitsvad! Täidis oli nii hea, et sõin enne pool ära, kui tuuletaskud maha jõudsid jahtuda :)
NULLKogus: kuuele kuni kaheksale ei andnud päris head ülevaadet kui palju siis saab :) Mina tegin sellised pisikesed-pisikesed ja sain 39.
Katsetasin kolm korda enne kui sain paraja koostise, sest väga nendest mahuühikutest aru ei saa. keskmiselt saaks öelda,et 3/4 klaasi vett ja samapalju jahu. Lõpuks panin jahu natuke juurde, siis jäid taskud kõrgemad.
Lihtne ja dekoratiivne suupiste, maitseb hea.
Tuunikalasuupisted
Väikesed keedutainapallid on täidetud kreemja tuunikalatäidisega.