Krabilihakotletid

Mõnusalt vürtsikad makrakotletid. Retsept on inspireeritud Ameerikas populaarsete crabcake retseptidest, millele lisatakse enamasti Old Bay Seasoning nimelist maitseainesegu. Old Bay Seasoning sisaldab sinepiseemneid, paprikat, selleriseemneid, loorberilehte, tšillit, kaneeli, neliki, vürtsi, muskaati/maasist, kardemoni, soola, ingverit, musta pipart.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300-400 g makrat

2 sl majoneesi

2 muna

1 tl Dijoni sinepit

1 sellerivars

1 väike sibul

4 sl riivsaia

1 tl Old Bay Seasoning või Cajuni maitseainesegu või mõnda kalamaitseainesegu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega kausis majonees, muna, sinep, hakitud seller, sibul, vürtsisegu ja sool-pipar. Sega juurde riivsai ning seejärel tükeldatud surimi.
Vormi käte abil 8 suurt või mitu väiksemat pätsi, suru lamedaks.
Prae krabipätsid keskmiselt kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri mõne külma hapukoore- või jogurtikastmega

VAATA KA VIDEORETSEPTI, mis valmis aprillis 2011 koostöös Vičiunai Baltic OÜ ja Taevas Ogilvy'ga. Retseptis kasutasin Vici krabimaitselist liha (krabimaitselised tükid Special).

LISA KOMMENTAAR

PM
postitatud 10.05.2011 09:17

Olen teinud jahutatud lumekrabist ja oh, sa püha püss - need viivad keele alla!:D

Kärt
postitatud 16.09.2011 10:35

Mida arvad, kas riivsaia võib asendada riivleivaga?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 19.09.2011 15:52

Ma usun, et siin retseptis võib tõesti ka riivleiba hoopis kasutada.