Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Seesami-meekana

Ameerika-Hiina köögist pärit roog. Mina kasutasin tükeldatud kanafileed, aga sobivad ka kanakintsud ja isegi kanatiivad.

neljale
Lõika kanafileed umbes 2 cm tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein/šerri ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.
Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.
Kuumuta väiksemas potis paar cm õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. (Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri).
Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda.
Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi.
Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Praadimine
  • Linnuliharoad
  • Hiina


Kommentaarid:

(23.01.2012 21:32:29)
Ma olen päris suur hiina-söökide fänn, kuid hiinakates käin ma suhteliselt harva, sest kõik toidud on seal nii rasvased ja tunduvad just mitte kõige tervislikumad. Aga õnneks saab kodus ka hiinakaid teha, on paremad ja tervislikumad. Mulle endale maitses see kana järgmine päev rohkem, sest siis ta oli vähe magusam.
Leoola
(17.01.2012 21:12:17)
Midagi jäi kastmes väga häirima ehk teinekord enam ei tee.
Karnivoor
(18.03.2011 13:04:21)
see sai väga hea, retsepti sai mugandet vastavalt kodusolevatele aintele.
Vernanda
(18.03.2011 19:33:05)
Väga hea tuli, ehk ka pisut tervislikum kui osta päris hiinakat. Läheb kindlasti kordamisele.
Triin
(21.04.2011 8:04:12)
Tõesti väga hea! Meeldis mulle rohkem kui siinne hittroog magushapu kana.
Üllekas
(20.11.2011 23:51:01)
Väga hea ja üllatavalt lihtne teha! Minu soovitus on kana võimalikult kuldseks friteerida, jääb mõnusalt krõbe ümbert. Riisiveini ma ei saanud ega kuiva šerrit, tegin ilma selleta.
Merlinm
(10.12.2011 16:47:01)
Küll oli hea, üllatavalt lihtne teha ja hiinaka neelud on nüüd mõneks ajaks jälle kustutatud.
Kätrin
(17.12.2011 16:38:22)
Esimene katsetus frittimise ja Hiina köögiga. Tulemus oli suurepärane! Maitsev, lihtne teha, lihtsalt suurepärane.
Tiina
(11.01.2012 22:38:30)
Väga maitsev toit, ka mulle meeldis magushapust kanast rohkem.
h_s
(17.03.2012 15:40:01)
Mulle väga meeldis, aga kuna ma suur magusa hiinaka sõber ei ole, siis panin ainult 1tl mett ja isegi nii tuli väga magus, hea et rohkem ei pannud. Järgmine kord jätan mee üldse välja ja panen rohkem soja :)
Elina
(18.03.2012 9:09:38)
Elina, kui Sa mee üldse välja jätad, siis pole see ju enam "sesame honey chicken" :)
Pille @ Nami-Nami
(5.04.2013 23:44:56)
Avaldab muljet nii gurmaanidele kui ka hakklihakastmest peamiselt lugupidavatele inimestele! Suurepärane :)
Merlin
(5.11.2013 19:27:23)
Päris maitsev, parajalt terav-magus, teeme kindlasti veel!
Marit
(8.11.2013 10:07:33)
Väga maitsev, täpselt parajalt magus-vürtsikas! Kintsulihaga on kindlasti oluliselt parem kui fileega nagu selliste asjade puhul ikka :) Soojalt soovitan lisaks riisile/munanuudlitele serveerida juurde värskeid keedetud/aurutatud herneid. Kõige suurema portsu sõi üllatuslikult meie 2-aastane neiu :)
Thredahlia
(8.11.2013 19:43:56)
Meie perele maitses väga - tarbime aegajalt ka Hiina kiirtoitu, sellest oli ise tehtud seesami-meekana kordades parem ja valmis suhteliselt kiiresti. Järgmisel korral proovime lisada suhkruherne kaunu. Kindlasti läheb kordamisele.
Kiisumiisu
(25.03.2014 13:24:59)
Seesami-meekana retsept on viimasel ajal kõige rohkem kasutust leidnud. Täielik laste lemmik ja endale ka väga-väga maitseb .
Anni Ka @ FB
(11.05.2014 18:43:47)
Mis toiduained te kodusemate vastu vahetasite? Austrikaste, seesamiõli, riisivein? Kui oluline osa neil toidus on?
Mailis
(11.05.2014 22:02:47)
Mailis, et vähegi autentset ja hiinapärast maitset roale anda, võiks need kõik ikka olemas olla. Seesamiõli ja austrikastet kulub erinevate hiina retseptide juures palju (Nami-Namistki saad palju ideid). Riisiveini asemel võid osta kuiva šerrit, seda saab ka euroopalike retseptide juures kasutada.
Pille
(22.10.2014 16:59:05)
Nii maitsev, et olen juba mitu korda seda retsepti kasutanud. Mulle meeldib kastmesem kana, seega teen meekastet tavaliselt topeltkoguse.
Certu
(22.11.2014 13:16:19)
Tere

Olen sama retsepti kasutanud korduvalt - fantast! Nn. kiirhiina meekana maitse ei ole see :P Hea on. Hetkel kana "marineerub" 1h pärast hakkab maisitärklis lendlema.

Jaan

Kommenteeri