Kuumuta ahi 200 C kraadini. Määri kaheksa friandi- või muffinivormi võiga.
Sõelu tuhksuhkur ja jahu kaussi. Lisa jahvatatud mandlid ja sega ühtlaseks.
Vahusta munavalged pehmeks ja õhuliseks vahuks. Tee kuivainesegu keskele süvend, kalla sinna munavalgevaht, riivitud sidrunikoor ning jahtunud sulavõi. Sega õrnalt ühtlaseks tainaks.
Jaota tainas ettevalmistatud vormidesse. Puista igale keeksile veidi mustikaid.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni keeksikesed katsudes valmis tunduvad ja pealt kuldpruunid on.
Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta vormist välja ja lase metallrestil jahtuda. Serveerimiseks sõelu peale tuhksuhkrut.
Mustika-sidrunifriandid
Friand'ideks kutsutakse väikeseid ovaalseid munavalge-mandlikeeksikesi, mis on populaarsed Uus-Meremaal ja Austraalias.