Mustika-sidrunifriandid

Friand'ideks kutsutakse väikeseid ovaalseid munavalge-mandlikeeksikesi, mis on populaarsed Uus-Meremaal ja Austraalias.

Kogus
8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g sulatatud võid

125 g tuhksuhkrut

30 g nisujahu (0.5 dl)

80 g jahvatatud mandleid või mandlijahu

3 munavalget

1 sidruni riivitud koor

50 g mustikaid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C kraadini. Määri kaheksa friandi- või muffinivormi võiga.
Sõelu tuhksuhkur ja jahu kaussi. Lisa jahvatatud mandlid ja sega ühtlaseks.

Vahusta munavalged pehmeks ja õhuliseks vahuks. Tee kuivainesegu keskele süvend, kalla sinna munavalgevaht, riivitud sidrunikoor ning jahtunud sulavõi. Sega õrnalt ühtlaseks tainaks.

Jaota tainas ettevalmistatud vormidesse. Puista igale keeksile veidi mustikaid.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni keeksikesed katsudes valmis tunduvad ja pealt kuldpruunid on.

Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta vormist välja ja lase metallrestil jahtuda. Serveerimiseks sõelu peale tuhksuhkrut.

Algidee: BBC Good Food, mugandatud

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 16.01.2011 17:34

Mulle väga meeldisid.

Pille
postitatud 14.02.2016 12:45

zoozi tehtud pilt:

Agnes
postitatud 06.10.2020 12:46

kas sobib ka külmutatud mustikaid kasutada?

Pille
postitatud 07.10.2020 15:37

Agnes, vast ikka.