Õuna-toorjuustukook

Küpsetatud toorjuustukook kaneeliste õuntega.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

60 g kaerahelbeid

1 tl kaneeli

1 tl suhkrut

180 g vanilliküpsiseid

70 g võid

Täidis:

2 dl suhkrut

3 sl nisujahu

800 g toorjuustu

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

2 dl 35% rõõska koort

Õunasegu:

3 õuna

1.5 dl õunamahla

1 sl maisitärklist

1 sl suhkrut

1 tl kaneeli

Peale:

1 tl suhkrut

0.5 sidruni mahl

1 tl jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Põhja valmistamiseks rösti kaerahelbeid koos kaneeli ja suhkruga paar minutit. Lase jahtuda, peenesta koos küpsistega. Lisa sulatatud või ning suru segu 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberigs vooderdatud vormi põhja.

Täidise valmistamiseks sega kausis suhkur ja jahu, lisa toorjuust ning vahusta ühtlaseks. Klopi hulka munad ja vanillsuhkur, kõige lõpuks lisa kergelt vahustatud koor.

Õunasegu jaoks koori ja viiluta õunad.

Sega kastrulis õunamahl, tärklis, suhkur ja kaneel. Kuumuta ja keeda paar minutit, kuni segu pakseneb. Vala juurde õunaviilud ja sega ühtlaseks.

Vala põhjale toorjuustutäidis ja kata õunaseguga. Pigista õunakihile peale sidrunimahla ja puista üle kaneeli ja suhkruga.

Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit. Lase ahjus täielikult jahutda ning hoia üleöö külmkapis.

Siinne retsept ja foto on Liisi toidublogist ja Liisi lahkel loal :)

LISA KOMMENTAAR

Sigrit
postitatud 04.10.2014 18:45

Super hea kook :) Kõik sünnipäevalised kiitsid :)