Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Saltimbocca kiirtoit

Itaaliast pärit kuulus roog vasikalihast, Parma singist ning salveist. Kasuta vasikalihalõike (nn eskaloppe), fileelõike või pehmet vasikapraadi.

neljale
Aseta vasikalihalõigud ükshaaval toidukile vahele. Rulli tainarulliga või tambi lihahaamriga umbes 4-5 mm paksuseks. Eemalda toidukile, maitsesta pipraga.
Aseta igale lihalõigule 1-2 salveilehte, olenevalt viimaste suurusest. Aseta peale singiviil, kinnita kõik puutikuga.
Kuumuta praepannil paar lusikatäit oliiviõli ja samapalju võid. Prae veiselihalõike mõlemalt poolt umbes 3 minutit, kuni liha on pealt kuldpruun ja seest küps.
Lisa pannile valge vein ja kuumuta, kuni vein on poolenisti redutseerunud. Maitsesta.
Serveeri kartulipudru või kreemja polentaga.

NB! Kui valget veini käepärast ei ole, siis kasuta kuiva šerrit või Marsalat ja natuke vett.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Praadimine
  • Veiseliharoad
  • Liharoad
  • Itaalia


Kommentaarid:

(20.03.2014 13:43:31)
Vaatasin eie just ùhte itaalia kokasaadet ja siinsest retseptist on puudu ùks minumeelest oluline komponent - sinna liha ja parma singi vahele tuleks panna òhem viil mozarellat, mozzarella peale siis ùks vàrkse salvei leht ja muidu kòik nii nagu siin seletatud.
Kaste ka kuidagi poolik. Siin lòppeb lugu sellega et redutseeri valge vein.... Kui see tehtud tuleks lisada puljongit ja veel ùks tubli tùkk ja see juba on parem kaste - umbes selline nagu ahjupraest tehtud kaste tuleb! (Y)
KJ
(22.03.2014 13:43:20)
Televiisoris näidatakse kõiksuguseid asju. Siin üleval klassikaline retsept. Keegi ei keela retsepti oma maitse järgi täiustada ja panna kasvõi Hiirte juustu vahele.
Kristel

Kommenteeri