Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Külm keefirisupp peediga vegetaarroog

Vene köögist pärit holodnik sobib hästi kuumal suvepäeval söömiseks.

neljale kuni kuuele

Pese peedid, keera fooliumisse ning rösti 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni peedid on pehmed. Lase täielikult jahtuda, siis koori ja riivi jämedalt*.
Keeda mune 10 minutit, siis jahuta külma vee all. Koori ja lõika pooleks.
Pese kurgid ja haki väikesteks kuubikuteks. Haki sibulapealsed ja till.
Sega kausis riivitud peet ja osa keefirist, maitsesta soola, pipra ja riivitud mädarõikaga. Sega juurde kurgikuubikud, hakitud till ja sibul ning seejärel ülejäänud keefir.
Serveeri suppi hästi külmalt, serveerimisel tõsta peale keedetud munapoolik.

* Röstimine annab peedile mõnusalt magusa maitse. Kui aega napib, siis võid kasutada ka valmisriivitud keedetud peeti (müügil vaakumpakendites).

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Eelroog/kerge eine
Segamine
  • Supid
  • Aedviljaroad
  • Juurviljatoidud
  • Vene/slaavi


Kommentaarid:

(9.06.2011 15:36:32)
Hästi maitsev oli küll, lastele ka meeldis
Liisu
(9.06.2011 16:48:55)
Maitsev ja kosutav kuumal ajal:)
Marja A.
(10.06.2011 12:42:08)
tegin ka õhtul. Lisasin veel paki VK pitsakatet.
Valentina
(17.04.2012 17:47:43)
Väga mõnus. Ma ei pannud niipalju keefiri ja panin korralikult mädarõigast, mulle meeldis.
Hexy
(6.08.2014 13:50:46)
4743
Pille
(6.08.2014 23:18:39)
Minu lemmiksupp suveajal, tänase hiti valmistasid Eesti Energia Narva Karjääri söökla kokad - parim lõunakoht Ida-Virumaal! Supi maitse kaldus kergelt magususele aga kõik muud maitsed olid kohal ja sobilikus harmoonias.
Priit A
(6.08.2014 23:21:49)
Lisaksin suhkrut ja enne serveerimist külma kihisevat mineraalvett ja hapukoort.
Priit A

Kommenteeri