Rabarbri-kohupiimakook

Mõnusalt mureda põhjaga kohupiimakook. Foto jaoks on rabarbrid lisatud pikkade laastudena, aga söömiseks soovitan lihtsalt tükeldatud rabarbrit sinna peale.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

150 g toasooja võid

125 g suhkrut

1 tk muna

300 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.25 tl soola

100 g maitsestamata toorjuustu

Kohupiimakiht:

400 g kreemjat kohupiima

200 g maitsestamata jogurtit

3 tk suurt muna

150 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Peale:

300 g punasekoorelist rabarbrit

2 sl demerara pruuni suhkrut

Valmistamine

Sega toasoe või suhkruga kohevaks, klopi juurde muna. Sega juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, viimasena sega juurde toorjuust.

Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25x35 cm koogivormi põhjale ja külgedele.
Kohupiimatäidise jaoks sega kõik ained omavahel, kalla vormi.

Lõika rabarbrivarred juppideks*, puista ühtlaselt koogile. Puista peale suhkrut.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja tainas kuldseks küpsenud.

Lase enne serveerimist täielikult jahtuda, siis lõika sobiva suurusega tükkideks.

* Noori rabarbrivarsti pole koorida vaja!

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 15.05.2021 15:46

Mõnus kook, aga ma paneks rabarbrit järgmisel korral rohkem.