Sinepi ja karamellistatud sibula pirukas

Hästi mahlane pirukas. Aeglaselt küpsetatud sibulad omandavad mõnusalt karamellise maitse, mis harmoneerub sinepi pikantsusega. Kasuta suuri nn salatisibulaid - need on hästi maheda maitsega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

225 g nisujahu

soola

100 g võid

1 muna

Täidis:

4 suurt nn salatsibulat (ca 1 kg)

50 g võid

1 sl oliiviõli

2 suurt muna

1 kuhjaga sl teralist sinepit

1 dl 35% rõõska koort

2 sl hakitud värsket münti

Valmistamine

Valmista esmalt täidis. Selleks sega jahu, sool ja külm või köögikombainis ühtlaselt peenikeseks puruks, siis sega juurde lahtiklopitud muna. Vajadusel lisa paar lusikatäit külma vett. Suru tainas ühtlaseks palliks, siis rulli lahti ja vooderda sellega 26 cm lahtikäiv pirukavorm. Tõsta vorm külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Kuumuta suurel praepannil või ja õli, lisa sibulad. Maitsesta soola-pipraga ning hauta sibulaid tasasel tulel 30 minutit, kuni sibulad on kuldsed ja karamellistunud. Ära kõrveta!

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Aseta pirukapõhjale küpsetuspaber ning täida vorm keraamiliste graanulite või kuivatatud ubadega. Eelküpseta pirukat umbes 15 minutit. Siis eemalda küpsetuspaber ja graanulid/oad ning küpseta veel 10 minutit.

Laota karamellistatud sibulad pirukapõhjale.

Sega munad, sinep, rõõsk koor ja hakitud münt omavahel, kalla sibulatele.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud. Lase veidi jahtuda (siis pirukas taheneb) ja serveeri koos värske salatiga.

LISA KOMMENTAAR