Värske roheline salat sobib hästi nn rootsi lauale. Retsept on mugandatud Londonis asuva Ottolenghi restorani kokaraamatust.
500 g värsket kurki (6 väikest või 2 pikka)
1 mahedam punane tšillikaun
3 sl värskeid koriandrilehti
4 sl valge veini äädikat või riisiäädikat
5 sl õli
2 sl mooniseemneid
2 sl suhkrut
soola ja musta pipart
Pese kurgid, lõika otsad ära ja kurgid pikuti pooleks. Seejärel lõika kurgid veidi diagonaalselt 1 cm paksusteks viiludeks (pikkusega umbes 3-4 cm).
Eemalda tšillikaunalt seemned, lõika tšilli õhukesteks ribadeks.
Sega kõik ained suures kausis omavahel. Maitse - vajadusel lisa veel suhkrut ja soola. Salat peaks olema veidi pikantne. Serveeri kohe või lase veidi maitsestuda. Viimasel juhul kurna liigne vedelik enne serveerimist.
Vahelduseks oli hästi mõnus. Ma ei olnud varem salatis mooniseemneid kasutanud. Meeldis!
haha ma teadsin seda salatit :))))) väga hea liha kõrvale!
Kurgisalat mooniseemnete ja tšilliga
Värske roheline salat sobib hästi nn rootsi lauale. Retsept on mugandatud Londonis asuva Ottolenghi restorani kokaraamatust.