Kurgisalat mooniseemnete ja tšilliga

Värske roheline salat sobib hästi nn rootsi lauale. Retsept on mugandatud Londonis asuva Ottolenghi restorani kokaraamatust.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g värsket kurki (6 väikest või 2 pikka)

1 mahedam punane tšillikaun

3 sl värskeid koriandrilehti

4 sl valge veini äädikat või riisiäädikat

5 sl õli

2 sl mooniseemneid

2 sl suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese kurgid, lõika otsad ära ja kurgid pikuti pooleks. Seejärel lõika kurgid veidi diagonaalselt 1 cm paksusteks viiludeks (pikkusega umbes 3-4 cm).

Eemalda tšillikaunalt seemned, lõika tšilli õhukesteks ribadeks. 

Sega kõik ained suures kausis omavahel. Maitse - vajadusel lisa veel suhkrut ja soola. Salat peaks olema veidi pikantne.

Serveeri kohe või lase veidi maitsestuda. Viimasel juhul kurna liigne vedelik enne serveerimist.

LISA KOMMENTAAR

Marink
postitatud 06.04.2010 10:21

Vahelduseks oli hästi mõnus. Ma ei olnud varem salatis mooniseemneid kasutanud. Meeldis!

Anna B.
postitatud 09.04.2010 16:35

haha ma teadsin seda salatit :))))) väga hea liha kõrvale!