Registreeri kasutajaks

Nami-Nami foorumid » Alati olulised teemad » NAMI-NAMI kasutajate kokaraamat

Ricotta
10.03.2008 13:12:59
Piper21
Kokaõpilane

Postitus: 58
2 l rõõska piima
2,5 dl petipiima,
hapukoort või maitsestamata jogurtit
Aja piim ja hapu piimatoode paksupõhjalises nõus aeglasel kuumusel keema.
Hoia segu keemispunktil veel 2-5 minutit ehk kuni juustumass täiesti kalgendub, jagunedes piimjateks juustutompudeks ja läbipaistvaks vadakuks.
Tõsta mass vahukulbiga marliga vooderdatud suurele sõelale ja lase jahedas tund-kaks nõrguda.
Kui juustumassi mitte kokku pressida, jääb ta kodujuustuga sarnaselt niiske ja teraline, mis võimaldab pruukimist segasalatites.
Kreemja juustu saamiseks hõõru segu läbi sõela.
Kasuta otsekohe või säilita kinnises karbis jahedas kohas kuni 3 ööpäeva.
10.03.2008 13:17:07
Piper21
Kokaõpilane

Postitus: 58
Sry, unustasin lisada, et retsept pärineb Maire Suitsult.
12.03.2008 17:00:16
Thredahlia
Abikokk

Postitus: 949
See on midagi kohupiimalist, aga kindlasti mitte ricotta. Ricotta tehakse juustuteost üle jäävast vadakust ja selle maitses pole teragi haput. Kui ma õigesti mäletan (päris kindel siiski pole), siis saab liitrist umbes lusikatäie valmis ricottat.
Ricotta ei ole kohupiim ja kodujuust ka mitte :P
Pisike ja Pisut Segi, teadagi...
13.03.2008 6:24:12
Piper21
Kokaõpilane

Postitus: 58
Selle retsepti ma leidsin lihtsalt neti otsingut kasutades. Proovinud ei ole ja nüüd Thredahlia kommentaari lugedes hakkasin uuesti asja vastu huvi tundma ja otsingut kasutama. Kõik Thredahlia jutus vastab tõele, aga nüüd tahaks proovida, mis proua Suitsu antud retsepti tagajärjel tekib, kuidas maitseb ja mis sellega teha annab.
13.03.2008 7:05:15
Tiina
Abikokk

Postitus: 1307
Mina ütleks, et selle retsepti tulemuseks on kohupiim. Kuigi pole ka päris kindel, sest kohupiima tegemiseks läheb vaja kaks liitrit piima ja üks liiter hapupiima, mitte petti ja hapukoort. Tehnoloogia on sama - kuumutada u 60-70 kraadini, kuni vadak eraldub ja siis nõrutada. Kohupiima kogus tuleb muidugi imepisike. Aga vadakut saab näiteks koogiteol kasutada.
Gruusia köök on siiski üle kõige!
7.04.2010 18:33:19
Fre
Abikokk

Postitus: 1170
Kuulge aga misasi siis on üldse toode, mille peale on kirjutatud Tervise kohupiim Ricotta? Koos hüüdlausega "Meie ei müü vett, meie müüme kohupiima". Mulle sattus kogemata seda värki 4 pakki lausa, nüüd ei teagi mis peale hakat. Kunagine kogemus ricottaga oli küll suht ....eee.. imelik.



Kirjas veel et sisaldab vadakuvalke???? Siis ikkagi pole kohupiimaga midagi pistmist?
7.04.2010 19:03:25
Triin
Abikokk

Postitus: 321
Vadak ongi see vedelik, mis jääb alles juustuteost.
ricotta on minu teada see, mis juustuteost ülejäänust uuesti keema ajades veel välja tuleb :). Nagu ütleb ka sõna re-cotta. Et nagu uuesti keedetud.
Ups, nüüd vaatasin, et Thedralia kirjutab sama asja.

Aga mina olen seda küll söönud ja kasutanud. Virsikukook ricottaga on väga hea. Ja lastele ma vahel segan suhkrut, rõõskakoort ja küpsisetükke sisse ja pakun moosiga. Väga kiirelt saavad taldrikud tühjaks.




;