Registreeri kasutajaks

Nami-Nami foorumid » Kodus kokkamine » Küpsetised ja magustoidud

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu
1.04.2012 14:52:56
Mari-Liis
Abikokk

Postitus: 588
Tegin kohupiimast jäätist, väga mõnus ja kerge!

7.05.2012 19:50:43
Liisi
Abikokk

Postitus: 917
Väga mõnus maasika-hapukoorejäätis

8.05.2012 16:24:48
Tiina
Abikokk

Postitus: 1292
Sobib siia teemasse küll. Kui ma täna jälle omatehtud (väga maitsvat) ja kivikõva mustsõstra-jogurtijäätist karbist kümme minutit välja kraapisin, tuli mõte, et nii vist ongi õige. Enne millegi nautimist peab selle saamiseks vaeva nägema ja enne kevadet sobib ka mõned lisakalorid jäätisekangutamisega ära kulutada. Nii et veel üks põhjus, miks teha ise jäätist :P
Gruusia köök on siiski üle kõige!
10.05.2012 19:28:07
Blonduanna
Abikokk

Postitus: 120
kallid kokkajad!
kas keegi on proovinud asendada jäätiseretseptides vahukoort flora vanilla vahustuva vanillikastmega? kuidas tulemus jäänud on?
http://blondukokkab.blogspot.com
24.05.2012 9:11:46
mutabor
Kokaõpilane

Postitus: 2
Minu esimene katsetus jäätistega oli Mari-Liisi sidrunisorbett . See oli väga-väga hea, soovitan! Mees (kes on toidu suhtes väga kriitiline) ka kiitis kui superhea see on :D
2.07.2012 11:24:46
Liisi
Abikokk

Postitus: 917
Magus-mõrkjad purukattega jäätisepallid

13.07.2012 14:51:00
Pille
Nami-Nami peakokk

Postitus: 14530
Tegin eile aprikoosisorbetti, tõeliselt suvine ja mõnus. Eestikeelse retsepti lisan peagi, hetkel saate lugeda ingliskeelset blogipostitust.

14.07.2012 13:43:34
Kokkamas95
Abikokk

Postitus: 769
Väga maitsev valge šokolaadi-rabarberi jäätis

10.08.2012 21:18:34
Kokkamas95
Abikokk

Postitus: 769
Mõnusalt hapukas küpsise-kirsijäätis



Vaarikajäätis karamelltäidisega



Mustsõstrajäätis šokolaadi-pähklikreemi triipudega

11.09.2012 15:47:21
Silx
Abikokk

Postitus: 1028
Munakollasehävitusjäätis

Ametlikult see vist jäätiseks ei klassifitseeru, sest ei oma jäätisemasinat ja muud sellist kraami, aga pavlovast üle jäänud kraami vastu aitas 5+.

Gastronautilised äpardused

We ate the food, we drank the wine
Everybody having a good time
6.01.2013 13:00:11
Kokkamas95
Abikokk

Postitus: 769
Piparkoogijäätis

7.01.2013 12:46:50
Spiidi
Abikokk

Postitus: 704
Mina olen viimasel ajal jogurtijäätise (frozen yogurt) lummuses. Väga mõnusalt kreemine ja kerge ning imelihtne valmistada. Ma teen jäätist Lindhalsi Türgi 10% jogurtist (olen teinud nii Lindhlasi Türgi kui ka Kreeka jogurtigs ning Türgi jogurtiga meeldib natuke enam, see on pehmema tekstuuriga) - 1 kg kohta 180g suhkrut ning keerutan masinas valmis.
9.05.2013 22:07:13
Kokkamas95
Abikokk

Postitus: 769
Kodune lumemarja jäätis

12.08.2013 14:29:02
Kokkamas95
Abikokk

Postitus: 769
Kakaokohupiimajäätis Kinder Bueno'ga

1.09.2013 19:43:55
Kokkamas95
Abikokk

Postitus: 769
Õunakrõbediku jäätis



Meekoogi-jäätis

14.10.2013 10:34:47
Kärt
Abikokk

Postitus: 502
Mul pole jäätisemasinat aga saab ju selletagi. Aga tekkis küsimus sorbeti valmistamise osas. Tahan teha vaarikasorbetti šokolaadikoogi juurde lisandiks, tasakaalustamaks magusust. Mõtlesin, et laseksin vaarikad lihtsalt püreeks ja külmutaks segu ära, aeg-ajalt segamas käies. Aga kas sorbetile on vajalik lisada suhkrut, mõtlen just keemilisest seisukohast? Kas see mõjutab kuidagi segu külmumist ja kuidas?
16.10.2013 11:48:42
Zapxpxau
Abikokk

Postitus: 1341
Kärt:
Mul pole jäätisemasinat aga saab ju selletagi. Aga tekkis küsimus sorbeti valmistamise osas. Tahan teha vaarikasorbetti šokolaadikoogi juurde lisandiks, tasakaalustamaks magusust. Mõtlesin, et laseksin vaarikad lihtsalt püreeks ja külmutaks segu ära, aeg-ajalt segamas käies. Aga kas sorbetile on vajalik lisada suhkrut, mõtlen just keemilisest seisukohast? Kas see mõjutab kuidagi segu külmumist ja kuidas?


Kui panna lihtsalt püree sügavkülma, siis võib seda küll segamas käia, aga serveerida seda on pea võimatu ja ebaõnnestumine garanteeritud. Sel juhul peaks pidevalt piiluma, kui kõvaks juba külmunud on ja siis kui veel annab seda natuke muljuda/vormida, peaks kohe välja võtma ja sööma hakkama, sest hiljem võid kasvõi vastu seina visata, aga pehmeks läheb alles siis kui üles sulab. Külmub samamoodi nagu jää, mitte nagu jäätis. Ilma lisanditeta ei saa sorbetti vaid mahlajääd.
16.10.2013 13:38:23
Pille
Nami-Nami peakokk

Postitus: 14530
Zapxpxau:
Kärt:
Mul pole jäätisemasinat aga saab ju selletagi. Aga tekkis küsimus sorbeti valmistamise osas. Tahan teha vaarikasorbetti šokolaadikoogi juurde lisandiks, tasakaalustamaks magusust. Mõtlesin, et laseksin vaarikad lihtsalt püreeks ja külmutaks segu ära, aeg-ajalt segamas käies. Aga kas sorbetile on vajalik lisada suhkrut, mõtlen just keemilisest seisukohast? Kas see mõjutab kuidagi segu külmumist ja kuidas?


Kui panna lihtsalt püree sügavkülma, siis võib seda küll segamas käia, aga serveerida seda on pea võimatu ja ebaõnnestumine garanteeritud. Sel juhul peaks pidevalt piiluma, kui kõvaks juba külmunud on ja siis kui veel annab seda natuke muljuda/vormida, peaks kohe välja võtma ja sööma hakkama, sest hiljem võid kasvõi vastu seina visata, aga pehmeks läheb alles siis kui üles sulab. Külmub samamoodi nagu jää, mitte nagu jäätis. Ilma lisanditeta ei saa sorbetti vaid mahlajääd.


Kinnitan Zapxpxau juttu, Kärt :) Lisaks suhkru(siirupi)le võid lisada vaarikapüreele ka törtsu vaarikalikööri või muud alkoholi, see aitab ka täisjäätumise vastu.
16.10.2013 16:29:48
Kärt
Abikokk

Postitus: 502
Selge, suured tänud teile ebaõnnestumise vältimisel :)
9.01.2014 18:08:55
Allapalla
Kokaõpilane

Postitus: 30
Tere. Lugesin kuskilt,et soovitati segada vahukoor ja kondentspiim koos vahtu. Siis ei pidavat olema ohtu,et kond.pim vajuks põhja või ei seguneks korralikult. Kas tulemus oleks sama kui eraldi segades?
10.01.2014 8:47:30
Allapalla
Kokaõpilane

Postitus: 30
Nii, jäätis valmis. Segasin ikkagi eraldi. Aga küsimus jääb jõusse.
Väga hea tuli, nagu päris:) Ainult mida rohkem sõin,siis kurgulakke jäi õrn rasvakiht. On see normaalne? Ja üks küsimus veel,kas segu peaks jääma paksem,st karpi tõstan lusika abiga mitte ei kalla? Tegin esimest korda seega vabandan nende küsimuste pärast. Siis järgmine kord tean parandada.
11.01.2014 14:25:03
Zapxpxau
Abikokk

Postitus: 1341
Hm, rasvakiht, päris normaalne ei ole, ehk viitab see sellele, et vahukoor oli viimase piiri peal ja lähedal võiks minemisele? Kui vahukoor oli vahustatud, siis peaks jäätisesegu jääma selline toekam, mitte päris voolav, umbes nagu see pehme kohupiimapasta.
1.06.2014 9:26:54
Pille
Nami-Nami peakokk

Postitus: 14530
Kui kellelgi peaks kurgijäätise tegemise soov olema, siis retsepti leiate siit: How to make cucumber ice cream: recipe from Allumette (ingl. k).

:)
13.07.2014 19:12:15
Pille
Nami-Nami peakokk

Postitus: 14530
Eval ilmus hiljuti jäätiseraamat, Postimehes on sellest juttu: Tee ise jäätist
28.07.2014 21:03:07
Marit
Abikokk

Postitus: 287
Imelihtne ja kiirelt valmiv maasika-banaanijäätis, mis valmib vaid kahest koostisainest.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20



;