Registreeri kasutajaks

Nami-Nami foorumid » Kodus kokkamine » Küpsetised ja magustoidud

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Omatehtud jäätis / Kodune jäätisetegu
19.09.2014 22:16:12
Aniitram
Abikokk

Postitus: 903
Tegin arooniajäätist. Oi, kuidas see mulle maitses! :)
Retsept blogis.



21.09.2014 18:38:56
Pille
Nami-Nami peakokk

Postitus: 14855
Aniitram:
Tegin arooniajäätist. Oi, kuidas see mulle maitses! :)
Retsept blogis.




oiii, see kõlab väga p?nevalt!!
28.09.2014 13:10:10
Marju
Abikokk

Postitus: 856
Jäätisetegu on alati tundunud nii lihtne ja midagi valesti küll ei saa minna. Proovisin esimeseks katsetuseks siit Mojito jäätist. Miskipärast tegi masin (Severin) jäätise kaheks ning vedelama osa ajas välja ja paksema-kuivema surus vastu seinu. (natuke offtopic, aga selgus ka, et jäätiseteol määrdub rohkem nõusid kui mõne koogi tegemisel).

Ühesõnaga, olen natuke heitunud nüüd ja paluksin väga mõnda head ja lihtsat retsepti. Olen siin teemas ja reptsetide osas ringi kolanud, aga vajan inimlikku soovitust ja nõuannet. Suured tänud ette!
3.10.2014 10:41:06
Zapxpxau
Abikokk

Postitus: 1361
Seega on midagi valesti, tõenäoliselt läks kokku. Rasv jäi seintele ja vesi tuli välja?
Kas seal oli vahukoor või kreem? Kas oli eelneva kuumutamisega?
Kas oli ka ohtralt haput näiteks laimimahla?
4.10.2014 14:34:03
Marju
Abikokk

Postitus: 856
Aitäh, Zapxpxau! Jaa,oli laimimahla. Muidu oli vahukoorega ja kuumutamata. Polegi praeguseni julgenud uuesti teha, aga äkki siis oli sellest laimimahlast?
4.10.2014 17:02:00
Tiina
Abikokk

Postitus: 1315
See on imelik küll, sest mina olen mojito-jäätist teinud ja ka laimijäätist, kus on sees kohvikoor, laim ja suhkur ja pole kunagi midagi nihu läinud.
Jäätisesegu peab enne masinasse panemist hästi külm olema ja pärast masinasse panekut tuleb hästi ruttu masin käima saada, muidu kipub osa kohe seinte külge kinni külmuma.

Kõige lihtsamad jäätised on kondenspiimaga, kus ei ole vaja midagi kuumutada. Siinsamas on mitu toredat retsepti.
Gruusia köök on siiski üle kõige!
7.10.2014 11:57:03
Zapxpxau
Abikokk

Postitus: 1361
Kuumutamata vahukoor läheb kergemini kokku. Happelised vedelikud on piimavalke kalgendavad, aga oleneb kogusest ja ka muudest faktoritest. Kui masin ei külmutanud piisavalt kiiresti, võis jäätisesegu seal ringi vuriseda liigselt, nagu miksrikausis.

Proovi mõnda, mis on kas vaniljekreemiga ntks see maasikajäätis või kondenspiimaga või siis hoopis jogurtiga. Kreeka jogurtit ja marjapüreed ja natuke likööri või glükoosi (jääkristallide vastu) ja polegi muud vaja.
8.10.2014 13:11:36
Marju
Abikokk

Postitus: 856
Aitäh Tiina ja Xapxpxau! Tegin eile jäätist rõõskadest koortest ja kondentspiimast ja õnnestuski! :) (http://nami-nami.ee/Recipe/View/9543/Piparmündijäätis). Juba julgem tunne, võtan peagi need teised soovitatud ka ette.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21



;